ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΖΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ

0

Captagon…Το χάπι που συνδέεται και με τις επιθέσεις φανατικών τζιχαντιστών σε στόχους εκτός της Συρίας, σε μουσουλμανικά κράτη αλλά και σε κράτη του δυτικού κόσμου.

Τι είναι το Captagon
Το Captagon δεν είναι μία καινούργια ουσία. Είναι ένα από τα ονόματα του ναρκωτικού συνθετική υδροχλωρική φαινεθυλλίνη. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 στο πλαίσιο θεραπείας για την ελλειμματική προσοχή / υπερκινητικότητα (ADHD) και τη ναρκοληψία, Ωστόσο, κατέστη παράνομο στις περισσότερες χώρες, τη δεκαετία του 1980, όταν η εθιστικότητά του έγινε εμφανής.

Πώς επιδρά στον οργανισμό
Το Captagon ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των αμφεταμινών. Τα συγκεκριμένα ναρκωτικά παρασκευάζονται από τον άνθρωπο και συνδέονται με φυσικούς νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη.

Όταν ένας άνθρωπος πάρει την ουσία, ο μεταβολισμός του «διαλύει» το φάρμακο σε αμφεταμίνη και θεοφυλλίνη, μια ουσία που μοιάζει με την καφεΐνη, η οποία χαλαρώνει τους μύες γύρω από τους πνεύμονες και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών και επίσης έχει ισχυρή καρδιοτονωτική λειτουργία.

Η αμφεταμίνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, αυξάνοντας την εγρήγορση και τις φυσικές λειτουργίες. Χρήστες περιέγραψαν την ένταση του Captagon, σύμφωνα με το Forbes: «Ένιωσα σαν ο κόσμος να μου ανήκει», «δεν ένιωθα φόβο αφού πήρα το χάπι».

Μέχρι τη δεκαετία του ’80, το χάπι είχε καταργηθεί στις περισσότερες χώρες. Παρενέργειες που αφήνει το Captagon είναι, εκτός από τον εθισμό, κατάθλιψη, αϋπνία και υποσιτισμό.

Η τεράστια μαύρη αγορά του Captagon μεταφράζεται σε πολλά λεφτά στη Συρία, που είναι βασική παραγωγός του. Δίνει την αίσθηση του ανίκητου και του ακάματου στους μαχητές, ενώ παράλληλα δίνει οικονομικές «ενέσεις» στη χώρα, με τον πόλεμο να συνεχίζεται περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Όταν κάποιος είναι υπό την επήρειά του βρίσκεται σε υπερδιέγερση και είναι απολύτως συγκεντρωμένος, οπότε δεν αντιδρά στα ερεθίσματα πόνου και ενσυνασθησης και δίνει την αίσθηση ότι κάποιος έχει ανώτερες δυνάμεις.

Υπάρχει η πιθανότητα για τους φανατικούς του να κάνουν χρήση και άλλων ουσιών, όπως μεθαμφεταμίνη. Άλλωστε δεν έχει υπάρξει κάποιο επιβεβαιωμένο εργαστηριακό αποτέλεσμα σχετικά με τις ουσίες που τυχόν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale