ΤΙ ΖΩΔΙΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΥΠTΙΑΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

0

Όπως το Δυτικό, έτσι και το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο αποτελείται από 12 ζώδια, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένους θεούς και θεές, καθώς οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι επηρέαζαν κάθε πτυχή της ζωής τους. Έτσι, ο χαρακτήρας ενός ατόμου, η ζωή και η επιτυχία του διέπεται από τις συγκεκριμένες επιρροές της θεότητας που ήταν κυρίαρχη κατά περίοδο στην οποία γεννήθηκαν.

Όμως, παρότι χρησιμοποιούσαν τους ίδιους αστερισμούς, δεν τους ερμήνευαν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, το έτος τους ήταν χωρισμένο σε 36 δεκαήμερα και αν και κάθε ζώδιο-θεότητα περιλάμβανε όπως και τώρα 30 μέρες, θα δούμε παρακάτω ότι ήταν «σπαστά» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πολύ αργότερα, κατά την Ελληνιστική περίοδο και τις επιδράσεις που δέχτηκαν οι Αιγύπτιοι από τους Έλληνες, προσάρμοσαν κατά κάποιο τρόπο την αστρολογία τους στην Δυτική και τα ζώδιά τους-θεοί αποδόθηκαν και στα κλασικά ζώδια όπως τα ξέρουμε.

Παρακάτω θα βρεις τόσο το παραδοσιακό όσο και το προσαρμοσμένο στη δυτική αστρολογία ζώδιό σου και την ερμηνεία του κατά το Αιγυπτιακό Ωροσκόπιο.

Θωθ (Αύγουστος 29 – Σεπτέμβριος 27)
Ο Θωθ είναι ο θεός της σοφίας και της μάθησης. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν διανοητικές ικανότητες, κριτική σκέψη και ειδικεύονται στην επίλυση προβλημάτων. Είναι όμως λίγο ανυπόμονοι.

Ώρος (Σεπτέμβριος 28 – Οκτώβρης 27)
Ο Ώρος είναι ο θεός του ουρανού. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι θαρραλέοι, ριψοκίνδυνοι, τολμηροί και αποφασιστικοί. Είναι επίσης πεισματάρηδες αλλά μερικές φορές δεν προχωρούν σε πράξεις.

Γουατζέτ (Μπαστέτ, Μπαστ) (Οκτώβριος 28-Νοέμβριος 26)
Η Γουατζέτ είναι η θεά της βασιλικής κόμπρας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ορθολογιστές, επιφυλακτικοί, ευσυνείδητοι, δογματικοί, και έχουν μια τάση προς την απαισιοδοξία και την καχυποψία.

Σεκμέτ (Νοέμβριος 27 – Δεκέμβριος 26)
Η Σεκμέτ είναι η θεά του πολέμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι αισιόδοξοι και με φαντασία. Έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και ικανοτήτων, είναι ανθεκτικοί, με φλογερό ταμπεραμέντο.

Σφίγγα (Δεκέμβρης 27 – Ιανουάριος 25)
Η Σφίγγα είναι ο θεματοφύλακας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι λογικοί, ευπροσάρμοστοι και εξαιρετικά πειθαρχημένοι. Συνήθως είναι πολλοί σοβαροί πίσω από τη φαινομενικά ανάλαφρη εικόνα τους.

Σου (Ιανουάριος 26 – Φεβρουάριος 24)
Ο Σου είναι ο θεός του αέρα. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι δημιουργικοί και ευσυνείδητοι. Ενώ είναι συνήθως επιτυχείς, πάντα φοβούνται την αποτυχία κι αυτό συχνά τους κάνει να διστάζουν.

Ίσις (Φεβρουάριος 25 – Μάρτιος 26)
Η Ίσις είναι η θεά της πειθαρχίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι απλοί, σίγουροι και ιδεαλιστές. Συχνά όμως χάνονται στις σκέψεις τους.

Όσιρις (Μάρτιος 27-Απρίλιος 25)
Ο Όσιρις είναι ο θεός του Κάτω Κόσμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έντονες συναισθηματικές εξάρσεις και συχνά εξαιτίας τους παρεξηγούνται από τους άλλους. Είναι πρωτοπόροι, έξυπνοι, αλλά αποφεύγουν τις ευθύνες.

Άμμων Ρα (Απρίλιος 26 – Μάιος 25)
Ο Άμμων Ρα είναι ο θεός της δημιουργίας. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι ισχυρογνώμονες, γενναίοι και σοφοί. Γίνονται καλοί ηγέτες, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ανεκτικοί.

Χάθορ (Μάης 26 – Ιούνιος 24)
Η Χάθορ είναι η θεά του έρωτα. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο είναι συναισθηματικοί, εξωστρεφείς και γοητευτικοί. Είναι όμως επιρρεπείς σε ακραία συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Φοίνικας (Ιούνιος 25 έως Ιούλιος 24)
Ο Φοίνικας είναι το πουλί της ζωής και της ανάστασης. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν πολλές δυνατότητες, είναι αισιόδοξοι και ευέλικτοι. Αλλά μπορεί να ονειροβατούν και είναι πολύ εσωστρεφείς.

Ανούβις (Ιούλιος 25 – Αύγουστος 28)
Ο Ανούβις είναι ο θεματοφύλακας του Κάτω Κόσμου. Εκείνοι που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο έχουν αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και μεγάλη ικανότητα ελέγχου. Είναι πολύ σταθεροί χαρακτήρες.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale