ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

0

Από τον Ιούλιο του 2017 ανακοινώθηκε από την αστυνομική δύναμη Κύπρου η ανάγκη μιας νέας γενιάς ραντάρ που θα στοχεύουν στους ατίθασους οδηγούς, τερματίζοντας παράλληλα την πρακτική αμφισβήτησης των υφιστάμενων καταγγελιών.

Τα νέα ραντάρ θα φέρουν ενσωματωμένη κάμερα που θα φωτογραφίζει το όχημα το οποίο προβαίνει στην παράβαση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεί ένας οδηγός να αμφισβητήσει κατά πόσο είναι αυτός που υπερέβη το όριο ταχύτητας και όχι άλλος διερχόμενος οδηγός.

Οι υφιστάμενες συσκευές άρχισαν να φθείρονται λόγω χρήσης, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η αντικατάστασή τους με νέες πιο σύγχρονες που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Κρίθηκε σκόπιμο να προμηθευτεί η Τροχαία συσκευές ραντάρ που να φέρουν κάμερα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα φωτογράφισης του οχήματος που εντοπίζεται να κινείται με υπερβολική ταχύτητα.

Με τον τρόπο αυτό θα επιδεικνύεται στον οδηγό ότι είναι το δικό του όχημα που εντοπίστηκε να κινείται με υπερβολική ταχύτητα, ενώ η φωτογραφία θα μπορεί να επιδειχθεί στο δικαστήριο σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταγγελίας.

Τώρα γίνονται προσπάθειες όπως οι συσκευές αγοραστούν με ευρωπαϊκά κονδύλια, διαφορετικά θα εξασφαλιστούν από άλλο κονδύλι της Αστυνομίας. Μόλις δοθεί η έγκριση θα αγοραστούν οι νέες συσκευές ραντάρ, οι οποίες είναι πιο εύχρηστες και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στις πόλεις όσο και στους αυτοκινητόδρομους.

Θα έχουν μεγάλη εμβέλεια και θα καλύπτουν σημεία όπου δεν θα μπορούν οι κάμερες να εντοπίζουν τους οδηγούς, όταν και όποτε αγοραστεί το σύστημα.

Σημειώνεται ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι σήμερα η πρώτη αιτία πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων και δη θανατηφόρων, γι’ αυτό και η Τροχαία δίδει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη, αλλά και πάταξη αυτής της παράβασης.

Επίσης, υπάρχουν σχεδιασμοί για αύξηση των ποινών για την υπερβολική ταχύτητα, όπως και για άλλες τροχαίες παραβάσεις.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale