ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

0

Υπάρχουν κάποια φρούτα που οι τιμές τους είναι είναι εξωπραγματικές και το κάθε ένα για τους δικούς του λόγους. Άς τους δούμε αναλυτικά

Μπανάνες Gokusen έναντι 6 δολαρίων την κάθε μία

Οι συγκεκριμένες μπανάνες προέκυψαν από την «ανάμιξη» των καλύτερων χαρακτηριστικών από περισσότερες από 100 ποικιλίες μπανάνας, καλλιεργήθηκαν σε υψόμετρο 500 μέτρων και συσκευάστηκαν σε ειδικά κουτιά με αύξοντα αριθμό.

Κι ενώ στους περισσότερους από εμάς αυτό μπορεί να ακούγεται –το λιγότερο- παράλογο, στην Ιαπωνία δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποια φρούτα… πήραν την ανιούσα!

Για την ακρίβεια, η χώρα έχει μακρά παράδοση στα φρούτα πολυτελείας!

Στο Τόκιο υπάρχει μια μπουτίκ φρούτων, στην οποία μπορεί να βρει κανείς από φράουλες που στοιχίζουν 3 δολάρια η κάθε μία, μέχρι τετράγωνα καρπούζια αξίας 212 δολαρίων.

Κι αν η μπανάνα των 6 δολαρίων σας φάνηκε υπερβολική… δείτε παρακάτω οκτώ φρούτα που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα firstwefeast.com, αδειάζουν πορτοφόλια:

Καρπούζι Densuke

Τιμή: 121 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβό: Το μαύρο αυτό καρπούζι λέγεται ότι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργείται αποκλειστικά στο νησί Hokkaido και κάθε χρόνο η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 100 κομμάτια. Το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ ζύγιζε 7,7 κιλά και έπιασε 6.100 δολάρια σε μια δημοπρασία που είχε γίνει το 2008.

Μήλα Sekai-ichi

Τιμή: 21 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά:  Γι’ αυτό άλλωστε και το όνομά τους σημαίνει «τα καλύτερα στον κόσμο». Τα Sekai-ichi πλένονται με μέλι και διαλέγονται ένα-ένα με το χέρι, για να διασφαλιστεί ότι δε θα έχουν κανένα ψεγάδι. Οι οπωρώνες όπου καλλιεργούνται γονιμοποιούνται με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα μικρό ραβδί.

Πεπόνια Yubari King

Τιμή: 225 δολάρια για δύο κομμάτια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά:
Η τιμή των 225 δολαρίων θεωρείται τεράστια ευκαιρία, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα ζευγάρι πεπόνια Yubari King πωλήθηκαν μία φορά έναντι 23.500 δολαρίων, κάνοντάς τα τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο. Καλλιεργούνται και αυτά στο νησί Hokkaido. Η σάρκα τους έχει ένα πορτοκαλί χρώμα και μια ιδιαίτερη γλυκάδα. Καλλιεργούνται σε θερμοκήπια, όπου τους φοράνε ειδικά «καπέλα» για να αποφεύγονται τα εγκαύματα από τον ήλιο!

Ανανάς

Τιμή: 1.600 δολάρια
Πού: Κορνουάλη, Αγγλία

Γιατί είναι τόσο ακριβός: Οι ανανάδες που καλλιεργούνται στους κήπους Lost Gardens of Heligan, ακολουθώντας αυστηρά βικτωριανές τεχνικές (άχυρα, κοπριά και ούρα αλόγου), επιτρέπουν στα εξωτικά αυτά φρούτα να αντέχουν το ψυχρό κλίμα της Αγγλίας. Λόγω του μεγάλου χρόνου και της σκληρής δουλειάς που απαιτείται για να μεγαλώσουν οι ανανάδες, το συγκεκριμένο φρούτο δεν πωλείται στην αγορά. Αντίθετα, δίνονται στους υπαλλήλους του κήπου ως αντάλλαγμα των κόπων τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Φράουλες Arnaud

Τιμή: 1.4 εκατομμύρια δολάρια
Πού:
Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

Γιατί είναι τόσο ακριβές: Ένα μπολάκι φράουλες αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων… σερβιρισμένες όμως με ένα ροζ διαμάντι 4,7 καρατίων. Αποκλειστικά για… έχοντες! Σερβίρονται στο εστιατόριο Arnaud’s στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης.

Σταφύλια Ruby Roman

Τιμή: 6.400 δολάρια
Πού: Ιαπωνία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Τα πιο ακριβά σταφύλια στον κόσμο πουλήθηκαν σε μια δημοπρασία που έγινε το 2011 στην Kanazawa της Ιαπωνίας. Κάθε ρώγα είχε το μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ-πονγκ. Το τσαμπί αποτελούνταν από 25 ρώγες! Τα «καλά» σταφύλια πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη περίπου στο 18% και να ζυγίζουν 20 γραμμάρια το καθένα.

Dekopon

Τιμή: 79 δολάρια για 6 κομμάτια
Πού: Ιαπωνία και Καλιφόρνια

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Πρόκειται για ένα υβρίδιο μανταρινιού και πορτοκαλιού. Τα Dekopon θεωρούνται τα καλύτερα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Μοιάζουν με πορτοκάλια, όμως είναι πιο μεγάλα και πιο γλυκά. Μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Καλιφόρνια με το όνομα «Sumo», τα Dekopon ήταν διαθέσιμα μόνο στην Ιαπωνία.

Northern Territory μάνγκο

Τιμή: 50.000 δολάρια
Πού: Σίδνεϊ, Αυστραλία

Γιατί είναι τόσο ακριβά: Το 2012 ένας δίσκος με 12 Northern Territory μάνγκο πουλήθηκε έναντι 50.000 δολαρίων σε μια δημοπρασία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η χώρα παράγει πολλά μάνγκο (7,2 εκατομμύρια δίσκους το 2013/14) και η δημοπρασία αυτή έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό.

Share.

About Author

Leave A Reply