Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ

Μπορείτε να φανταστείτε μία κοινωνία δίχως ερωτικές σχέσεις, δίχως ραντεβού, δίχως φλερτ, δίχως σεξ, στην οποία οι άνθρωποι θα αναπαράγονται μέσω εργαστηρίων και η «σεξουαλική επαφή» θα γίνεται μέσω μηχανών, ή θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά sex dolls ή ρομπότ;

Στην Ιαπωνία, μία χώρα 127 εκατ. ανθρώπων, οι νέοι και οι νέες έχουν σταματήσει το σεξ. Η ερωτική επαφή δεν αποτελεί πλέον μία από τις προτεραιότητές τους, ενώ σε μεγάλο ποσοστό έχουν σταματήσει ακόμη και τα ραντεβού, καθώς δεν θεωρείται απαραίτητο. Το ντοκυμαντέρ του NETFLIX με την Christiane Amanpour, “Sex & Love Around the World”, έφερε στην επιφάνεια μία πραγματικότητα που αρχίζει να επεκτείνεται και σε άλλα κράτη. Πάνω από το 40% των εργένηδων της χώρας κάτω των 40 ετών είναι ακόμη παρθένοι, ενώ οι 30άρηδες στην πλειοψηφία τους έχουν διακόψει τα ραντεβού με το αντίθετο ή με το ίδιο φύλο.

Με αποτέλεσμα την αισθητή μείωση των γεννήσεων, την ελλειματική ανανέωση του πληθυσμού και σε βάθος χρόνου, ένα άκρως προβληματικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Υπολογίζεται πως με αυτόν τον ρυθμό, το 2060 ο πληθυσμός της Ιαπωνίας θα έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο. Δηλαδή κατά 40 εκατ. ανθρώπους!

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες αρχές πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, ενδεχομένως και σε όλον τον πλανήτη.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Οι λόγοι που διαμορφώνεται ένα νέο status quo στις ανθρώπινες σχέσεις, ενδέχεται να είναι πολύ απλοί. Πολύ πιο πεζοί απ’ ότι μπορεί να υποθέσει κάποιος. Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η SBS’s The Feed υποδεικνύουν κάποιες βασικές ενέργειες που κάνουν οι Ιάπωνες, προκειμένου να «αντικαταστήσουν» τον ερωτικό τους σύντροφο.

Ένας λόγος είναι η δίχως όρια χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι Ιάπωνες προτιμούν να κάνουν σεξ μέσω ίντερνετ, ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά η διαφυγή σε sex dolls και ρομπότ. Μεγάλοι οίκοι ανοχής έχουν αντικαταστήσει τις γυναίκες με κούκλες ή ανθρωποειδή, ενώ το animation sex έχει αρχίσει να λαμβάνει έκταση… επιδημίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, όμως, οι παραπάνω… ερωτικές στρεβλώσεις καλύπτουν ένα ποσοστό του προβλήματος.

Τα βασικά αίτια είναι:
Οι άνθρωποι είναι «πολύ απασχολημένοι» για να συνάψουν σχέσεις. Οι Ιάπωνες αφιερώνουν πολύ χρόνο και φαιά ουσία στην εργασία και την καριέρα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρόνο και διάθεση για ερωτικές σχέσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, ούτε καν το σκέφτονται.
Στην κουλτούρα τους οι γυναίκες μεγαλώνουν ανέραστες με μοναδική αποστολή την ικανοποίηση του άντρα τους. Και από τη στιγμή που οι άντρες δεν το επιδιώκουν τότε εκείνες βολεύονται.

Ένας νεαρός άντρας αναγκάζεται να αφιερώνει 15 ώρες την ημέρα στην εργασία του. Όταν επιστρέφει σπίτι μετά τις 7 το απόγευμα, διαθέτει ελάχιστο χρόνο για προσωπικές σχέσεις, ενώ είναι σχεδόν εξαντλημένος. Η κατάσταση αυτή είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μίας διαφορετικής συνθήκης. Χρόνος για φλερτ και για ραντεβού με κορίτσια, δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που ακολουθούν ανάλογο πρόγραμμα με τον 26χρονο Ιάπωνα, είχαν ανάγκη από κάτι απλό και γρήγορο. Την συγκεκριμένη ανάγκη κάλυψε το διαδικτυακό σεξ και οι οίκοι ανοχής με ρομπότ και sex dolls.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here