Home Uncategorized “ΣΕ ΑΓΑΠΩ”…ΠΡΟΣΕΧΕ…ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ

“ΣΕ ΑΓΑΠΩ”…ΠΡΟΣΕΧΕ…ΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αυτές οι δυο λεξούλες αν ειπωθούν σε λάθος χρόνο μπορούν να απομακρύνουν το σύντροφό σου. Είναι αλήθεια. Η απλή αυτή φράση, «Σ’ αγαπώ», μπορεί να κατατρομάξει ειδικά έναν άντρα αν την ακούσει τη λάθος στιγμή. Βέβαια, το γεγονός ότι αντιδρά έτσι στο άκουσμα της συγκεκριμένης λέξης αποτελεί απόδειξη ότι αντιμετωπίζει την αγάπη και τη δέσμευση πολύ σοβαρά. Ξέρεις ότι έχει ηθική και καρδιά.

Λέγοντας αυτές τις δύο λεξούλες αισθάνεσαι πραγματικά καλά. Αν νιώθεις καλά, μη διστάσεις να το πεις. Υπάρχει, όμως, ο κατάλληλος χρόνος και τόπος, καθώς και ο τρόπος για να πεις σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς.

Άρχισε λέγοντας στο σύντροφό σου ότι είναι πολύ «ερωτεύσιμος» και αξιαγάπητος. Μ’ αυτό τον τρόπο δεν του λες ότι τον αγαπάς, του λες ότι έχει πιθανότητες και ότι θα μπορούσες να τον ερωτευτείς.

Ξεκίνα πρώτα μέ ένα “Ξέρεις ότι στ’αλήθεια νοιάζομαι για σένα”.

Συνέχισε λέγοντας: «Μου αρέσεις πραγματικά». Βεβαιώσου ότι νιώθετε και οι δύο καλά μ’αυτά τα λόγια πριν προχωρήσεις.

Κάθισε απέναντι του, να τον κοιτάξεις στα μάτια και να τον ρωτήσεις πώς νιώθει για σένα. Θα νιώσεις πολύ πιο δυνατός αν του ζητήσεις να μιλήσει πρώτος.  Άκουσε προσεκτικά πώς μιλάει και δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματος. Έτσι τα λόγια σου θα είναι πιο αποτελεσματικά.

Αν δεν είσαι αρκετά σίγουρος για το πώς νιώθει, πες του πώς νιώθεις εσύ και ότι γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ του να «αγαπάς» κάποιον και του να «είσαι ερωτευμένος» μαζί του.
Μπορεί να ακούγεται λίγο αστείο να πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία απλώς και μόνο για να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς; Ωστόσο ο συγχρονισμός είναι το παν.

Σκέψου την αγάπη σαν δώρο. Όπως συμβαίνει και με οποιοδήποτε άλλο δώρο, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να το τυλίξεις και να το προσφέρεις. Ας υποθέσουμε ότι του αγόρασες καινούργιο αυτοκίνητο. Είναι ένα υπέροχο δώρο, αρκεί να μην τον κτυπήσεις μ’αυτό όταν του το προσφέρεις. Το ίδιο ισχύει και με την αγάπη. Είναι καλύτερα να πηγαίνεις αργά και να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία για να βεβαιωθείς ότι ξέρει να οδηγεί πριν τον αφήσεις στο τιμόνι.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο «σ’ αγαπώ» και στο «είμαι ερωτευμένος μαζί σου». Θα πρέπει να περιμένεις μια συγκεκριμένη απάντηση που να περιέχει τις λέξεις «είμαι ερωτευμένος μαζί σου». Φρόντισε επίσης να σου εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση «κι εγώ σ’ αγαπώ». Πόλύ διαφορετικά εννοεί το Σαγαπώ ο κάθε άνθρωπος και καλό θα ήταν να τον ρωτήσεις τί εννοείς όταν το λές? Ζήτησε του να σου καθορίσει τι σημαίνει για κείνον «αγάπη» και μην υποχωρήσεις μέχρι να σου δώσει μια οριστική απάντηση.

Η αλήθεια κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες μπορούν να καθορίσουν αν εσείς οι δύο είστε στο ίδιο μήκος κύματος. Στη φράση «είμαι ερωτευμένος» υπάρχει περισσότερη χημεία, κάτι μαγικό που σε κατακλύζει και σε συνεπαίρνει αλλά και κάτι πιο δεσμευτικό συγχρόνως. Ένας άντρας μπορεί να λέει ότι σ’ αγαπάει και να μη βλέπει ένα ρομαντικό μέλλον μαζί σου. Αν όμως σου πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου και δε λέει ψέματα τότε είναι δεσμευμένος και ατενίζει ένα κοινό μέλλον για τους δυο σας χωρίς να βλέπει ημερομηνία λήξης.

Μπορεί μέσα στο μυαλό του να πιστεύει ότι σε αγαπάει πραγματικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα συναισθήματά του είναι τόσο παροδικά όσο και ο καλός καιρός. Η λέξη «αγάπη» γι’ αυτόν είναι πολύ εύκολη και τη χρησιμοποιεί όλη την ώρα: αγαπάει το σκύλο του, την πίτσα, την αγαπημένη του ομάδα και φυσικά… εσένα. Είναι απρόσεκτος και ανώριμος, πραγματικά επικίνδυνος συνδυασμός. Να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τη λέξη Α στα αρχικά στάδια της σχέσης. Επειδή λέει σήμερα ότι σε αγαπάει δε σημαίνει ότι αυτό το συναίσθημα θα κρατήσει αιώνια. Μπορεί να είναι άστατος και ευμετάβλητος χαρακτήρας, ρηχός ή να είναι ερωτευμένος περισσότερο με την ιδέα

Δεν αρκεί μόνο να λες «σ’ αγαπώ»

Μερικές φορές οι γυναίκες λένε σ’έναν άντρα ότι τον αγαπούν με την ελπίδα ότι αν το πουν θα καταφέρουν σταδιακά να τον αγαπήσουν. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές είναι μια στάση πολύ εγωιστική και επιπόλαιη.

Μερικοί άνθρωποι ερωτεύονται γρηγορότερα από άλλους. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει αγάπη και από τις δυο πλευρές έστω και αν δεν ειπωθεί από την αρχή. Δεν μιλάμε για αγώνα ταχύτητας, η σχέση δεν πρέπει να είναι ένας αγώνας ταχύτητας. Αφιέρωσε χρόνο δούλεψε μαζί του στη σχέση σας και όλα θα έρθουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here