ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

0

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος της Lockheed Martin κατασκευάστριας εταιρίας της σειράς των μαχητικών αεροσκαφών Phantom (F) τόνισε ότι η απόκτηση μιας πολεμικής μοίρας 20 / F – 35 από την Ελλάδα δεν είναι εφικτή για τον απλό λόγο ότι προτεραιότητα έχουν οι χώρες συμπαραγωγής. «Η Ελλάδα αν θέλει μπορεί να περιμένει…10 χρόνια».

Η Ελλάδα εξετάζει εναλλακτική λύση, γιατί το κενό ασφαλείας που θα υπάρξει μετά την έλευση των τουρκικών F-35, θα είναι τεράστιο…

Εμμέσω του πιο πάνω προβληματισμού ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια προσπάθεια να πλήξει περαιτέρω τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, πρότεινε στον Τσίπρα το εξής: «Πάρε Su-35 για να ησυχάσεις μια και καλή την Τουρκία. Είδες τι έκαναν στη Συρία;»

Ενα όνειρο πολλών γενεών Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας να αποκτήσει η Ελλάδα ένα από τα θρυλικά ρωσικά μαχητικά που μπορούν να αποδεκατίσουν μέσα σε μία ώρα τις πολεμικές Μοίρες των τουρκικών F-16 και να ισοπεδωθούν στρατηγικοί στόχοι και να βυθιστεί ο τουρκικός Στόλος από αποστάσης που ούτε καν οι αισθητήρες των τουρκικών πολεμικών θα αντιληφθούν τον «κεραυνό» που έρχεται καταπάνω τους.

Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, καθώς αυτή θα «τρέξει» στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Αμύνης και το Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σοιγκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 2.5 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM (σε αντίθεση με 3,7δις που ζήτησε η Lockheed Martin για μόνο 20 F-35), ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης. Οι όροι αποπληρωμής που προσφέρει η ρωσική πλευρά είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί.

Με το 30% του κόστους να είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και με το υπόλοιπο του ποσού παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών, είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο  να βρεθεί άλλη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη πρόταση για αγορά ενός τόσο προηγμένου μαχητικού…

Δείτε το βίντεο με το «ελληνικό Su-35, την προμήθεια του οποίου πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα να αποκτήσει η Ελλάδα για να καταλάβετε γιατί θεωρείται ο φόβος και τρόμος των αιθέρων.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale