ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΗ ΜΟΥΧΛΑ

0

Ο μύκητας της μούχλας, είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και μπορεί να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια. Λειτουργεί όπως η σκουριά, που μπορεί να καταστρέψει τοίχους, γυψοσανίδες, ξύλινες σκάλες και δάπεδα, ακόμη και ρούχα.

Μούχλα στο σπίτι
Η μούχλα τρέφεται από την υγρασία, γι’ αυτό και οι θερμοί υγροί χώροι είναι εκείνοι στους οποίους σχηματίζεται.
Για να απομακρύνετε την υγρασία από την ατμόσφαιρα ενός δωματίου, δοκιμάστε να τοποθετήσετε περίπου 250 γραμμάρια χοντρό αλάτι πάνω σε κάποια επιφάνεια. Θα παρατηρήσετε ότι, όσο περνάει η ώρα η υγρασία θα εξαφανίζεται από τους τοίχους. Αυτό συμβαίνει, γιατί το χοντρό αλάτι έχει την ιδιότητα να την απορροφά.

Αν η μούχλα δημιουργηθεί, αλλά την αντιληφθείτε όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια, μπορείτε να την καταπολεμήσετε, σχετικά εύκολα. Οι ειδικοί προτείνουν το ξύδι ως μέσο εξάλειψης της μούχλας. Όταν το ξύδι έρθει σε επαφή με μια επιφάνεια που έχει μόλις αναπτύξει μούχλα, σκοτώνει κατευθείαν το μύκητα. Αν όμως η μούχλα έχει καλύψει μεγαλύτερη επιφάνεια του τοίχου, της σκάλας ή του δαπέδου, πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και χλωρίνη και τρίψτε τους τοίχους ή τα πλακάκια.
Προσοχή! Μην βάλετε χλωρίνη σε ξύλινα αντικείμενα, πατώματα και έπιπλα. Θα αλλοιωθεί το χρώμα, μπορεί και η σύνθεση.

Μούχλα σε ρούχα
Αν αφήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο για ώρες, πριν τα βγάλετε για να τα απλώσετε, ίσως έχουν αποκτήσει μια δυσάρεστη οσμή που παραπέμπει σε μούχλα. Υπάρχει περίπτωση να έχει αναπτυχθεί ο μύκητας, επειδή τα ρούχα είναι βρεγμένα και ακουμπούν το ένα το άλλο. Για να τη διώξετε από τα ρούχα, υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι.
Στα λευκά: Αν τα ρούχα που έπιασαν μούχλα είναι λευκά, βάλτε τα σε μια λεκάνη με χλωρίνη και νερό και αφήστε τα περίπου για μισή ώρα.
Στη συνέχεια ξεπλύνετε και βάλτε τα ξανά στο πλυντήριο.
Στα χρωματιστά: Επειδή τα χρωματιστά αν ακουμπήσουν χλωρίνη θα ξεβάψουν, δοκιμάστε άλλους τρόπους.
Στύψτε λεμόνι και αναμίξετε το με αλάτι μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα.
Απλώστε στα σημεία με τη μούχλα και αφήστε το να στεγνώσει. Πλύνετε στο χέρι το σημείο για να φύγει το αλάτι και μαζί θα φύγει και η μούχλα. Βάλτε σε ένα φλιτζάνι ξινόγαλα και κρύο νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στα ρούχα με τη μούχλα και αφήστε το για 12 περίπου ώρες. Μετά βάλτε τα στο πλυντήριο για να πλυθούν. Η μούχλα θα εξαφανιστεί.
Εναλλακτικά, βγάλτε σε ένα δοχείο μισό φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε το διάλυμα πάνω στα ρούχα. Αφήστε για μερικά λεπτά και έπειτα βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale