Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΩΣ Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ?

ΠΩΣ Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ?

Η Ρωσία είναι έτοιμη να χτυπήσει τους τζιχαντιστές και στο έδαφος της Λιβύης προκειμένου να εξαλείψει κάθε της θύλακα της οργάνωσης. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να συμβεί με την εκτόξευση πυραύλων cruise από τα πλοία που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι στόχοι, όπως έχουν καταγραφεί βρίσκονται κοντά στα παράλια. 

Με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί στη Συρία η Μόσχα «εκκαθαρίζοντας» περιοχές από την απειλή του ISIS φαίνεται πώς αρκετοί τζιχαντιστές μεταβαίνουν στη Λιβύη είτε για να βρούν καταφύγιο στα εκεί παρακλάδια της οργάνωσης είτε για να ανασυνταχθούν και να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.
Οι Ρώσοι όμως το έχουν προβλέψει αυτό (και όπως αποκαλύπτει και η αλγερινή εφημερίδα El Khabar, επικαλούμενη μια πηγή υψηλού επιπέδου ασφάλειας,) με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης για περισσότερο από δύο μήνες, και τουλάχιστον ένας ρωσικός στρατιωτικός δορυφόρος παρακολουθεί συνεχώς τη Λιβύη από το τέλος του 2013. 
cia isis
Με τον τρόπο αυτό καταγράφουν όλες τις κινήσεις των τζιχαντιστών και γνωρίζουν ήδη τις θέσεις τους. Όταν αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα, τότε, (όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές) το πιθανότερο είναι να βάλουν με πυραύλους cruise από την Ανατολική Μεσόγειο, εκεί όπου βρίσκονται πολλά πλοία της Ρωσίας με επικεφαλής βέβαια το καταδρομικό Moskva. 
Οι περισσότεροι στόχοι του ISIS στη Λιβύη είναι κοντά στη μεγάλη θαλάσσια πρόσοψη της χώρας και είναι εύκολα προσβάσιμοι για τους ρωσικούς πυραύλους cruise που εκτοξεύονται από πλοία επιφάνειας ή υποβρύχια που κινούνται στην ανατολική Μεσόγειο.
Διπλωματικές πηγές έκαναν γνωστό μάλιστα ότι η Μόσχα ζήτησε από χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτο και η Τυνησία, συνεργασία και δράση ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ειδικά στη Λιβύη που απειλή ολόκληρη τη γύρο περιοχή.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να τελειώνει με τη διεθνή τρομοκρατία και αυτός αποτελεί κοινός δηλωμένος στόχος και με την Κίνα. Οι σινο-ρωσικές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έγιναν πρόσφατα, καθώς επίσης και με άλλες χώρες της ΟΣΣ (Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης) προσομοίωναν αερο-ναυτικές και αμφίβιες επιχειρήσεις κατά της «διεθνούς τρομοκρατίας» εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον νέο ορισμό του όρου στην αντίληψη της Μόσχας και του Πεκίνου.

Τώρα γίνεται απολύτως αντιληπτός ο όρος αυτός, αφού η Ρωσία έχει την απόλυτη στήριξη και συνεργασία με την Κίνα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στη Συρία, ενώ μαζί, εκτιμάται πώς σχεδιάζουν να επέμβουν και στο Αφγανιστάν για να τελειώνουν και εκεί με την τρομοκρατία, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα με την Boko Haram στη Δυτική Αφρική. 

Η ουκρανική κρίση που δημιουργήθηκε ολοκληρωτικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να στριμώξουν τη Μόσχα και να την αναγκάσουν να πάρει το χέρι της από τη Συρία, φαίνεται πώς λειτούργησε εντελώς αντίθετα: Όχι μόνο η Ρωσία ανακτά τη θέση της στο Λεβάντε και στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της πρώην στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, αλλά φαίνεται αποφασισμένη να ανακτήσει τη θέση της στη Λιβύη και πέρα στα βάθη της αφρικανικής ενδοχώρας.

Την περασμένη εβδομάδα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ, που προσπάθησε να πλησιάσει τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναγνωρίστηκε από ραντάρ, αλλά η πηγή του ραντάρ δεν κατέστει δυνατό να εντοπιστεί!

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας είναι πλέον γεγονός

Ο συνταγματάρχης Jack Jacobs είπε συγκεκριμένα…”Ειλικρινά ήμασταν έκπληκτοι από τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας, πιθανότατα να υπάρχουν εκεί πιο σύγχρονα συστήματα από τους S-400, δεν έχω άλλες ιδέες”,  είναι φανερό ότι οι Ρώσοι μπορούν να βλέπουν τα πάντα χωρίς να τους βλέπουμε και να καταρρίπτουν ότι τους πλησιάσει!” φορτώνοντας άγχος και προβληματισμό στους ανωτέρους τους στο πεντάγωνο

Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, με τη βοήθεια ανεπτυγμένων χερσαίων συστημάτων αεράμυνας, έχει δημιουργήσει μια non-fly zone σε ολόκληρο το εναέριο χώρο της Συρίας και μια θαλάσσια ζώνη, πέρα από την ακτή της Λατάκειας και τη ρωσική αεροπορική βάση πλάτους 100 – 250 χλμ, που προστατεύεται από το ρωσικό ναυτικό.

Έτσι, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί των δεν μπορούν καν να πραγματοποιήσουν εναέρια αναγνώριση των δυνάμεων Ρωσικής Ομοσπονδίας. Γι’αυτό και χθές το ΝΑΤΟ ζήτησε και υπεγράφει συμφωνία μή σύγκρουσης αεροσκαφών του ΝΑΤΟ με ρωσικά.

Συνεπώς εάν πετύχει την εξάληψη της τρομοκρατίας η Ρωσία τελικά, θα αφήσει το ΝΑΤΟ εκτεθιμένο να παραδεχθεί είτε ανικανότητα είτε σκόπιμη συντήρηση της τρομοκρατίας τόσα χρόνια. Ότι και να είναι στο τέλος η ουσία είναι ότι το νέο αφεντικό του πλανήτη δεν θα λέγεται Ομπάμα αλλά Βλαντιμίρ

3 COMMENTS

  1. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΝΑ/ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ , ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ , ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ Ή ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ Η ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΙΚΏΝ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Η.Π.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ “IMAGE” ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ…

  2. ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…;;;

    του Βασίλη Καπούλα Ο Γερουσιαστής της πολιτείας Βιρτζίνια των ΗΠΑ, Richard Black, κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ σε συνέντευξη και σε επιστολή-κόλαφος που έδωσε στη δημοσιότητα.

    » Αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές τότε ο πόλεμος θα τελειώσει, ευχαριστώ τη Ρωσία για την παρέμβαση της και τον πρόεδρο Άσαντ που διέσωσε τους Χριστιανούς»!

    Ο γερουσιαστής συνέδεσε την κρίση στη Συρία με τις πράξεις χωρών όπως Σαουδική Αραβία και Τουρκία για τις οποίες τόνισε ότι έχουν εξοπλίσει τους εξτρεμιστές του ISIS που μάχονται κατά της κυβέρνησης της Συρίας.

    – See more at: http://www.triklopodia.gr/gerousiastis-ipaemis-ekpedevoum…/…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here