ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΩΝ FM

0

Ο Edwin Howard Armstrong γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1890 και απεβίωσε την 1η Φεβρουαρίου 1954. Ήταν Αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανικός και εφευρέτης, γνωστός για την ανάπτυξη ραδιοσυχνοτήτων (ραδιοσυχνότητα) και το σύστημα λήψης υπερθερμικών. Κατέχει 42 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έλαβε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το πρώτο Medal of Honor που απονέμεται από το Ινστιτούτο Ραδιοηλεκτρονικών, τη Γαλλική Λεγεώνα της Τιμής, το Μετάλλιο Franklin του 1941 και το Μετάλλιο Edison του 1942. Εισήχθη στην Εθνική αίθουσα εφευρετών της Fame και συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των μεγάλων εφευρετών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών.

Ο Armstrong γεννήθηκε στην περιοχή Chelsea της Νέας Υόρκης, και στην ηλικία των οκτώ ετών, χτυπήθηκε από  μια σπάνια αλλά σοβαρή νευρολογική διαταραχή που κατακρημνίστηκε από τον ρευματικό πυρετό. Για το υπόλοιπο της ζωής του, ο Armstrong είχε προσβληθεί από ένα φυσικό τικ που επιδεινώνεται από τον ενθουσιασμό ή το άγχος. Λόγω αυτής της ασθένειας, αποσύρθηκε από το δημόσιο σχολείο και ήταν εκπαιδευμένος στο σπίτι για δύο χρόνια.

Από νεαρή ηλικία, ο Armstrong έδειξε ενδιαφέρον για ηλεκτρικές και μηχανικές συσκευές, ιδιαίτερα τρένα. Αγαπούσε τα ύψη και δημιούργησε έναν αυτοσχέδιο πύργο κεραίας κατωφλιού που περιλάμβανε μια καρέκλα του βοσούν για την ανύψωση του πάνω και κάτω του μήκους, προς την ανησυχία των γειτόνων. Μεγάλο μέρος της πρώτης έρευνας διεξήχθη στη σοφίτα του σπιτιού του γονέα του.

Το 1909 ο Armstrong εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπου αποφοίτησε από την  το 1913, κερδίζοντας πτυχίο ηλεκτρολόγων μηχανικών. 

Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Armstrong υπηρέτησε στο Σώμα Σήματος ως καπετάνιος.

Τον Ιούνιο του 1936, ο Armstrong παρουσίασε επίσημα το νέο του σύστημα στο κεντρικό γραφείο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) της Ουάσιγκτον, D.C. Για σύγκριση, έπαιξε ένα τζαζ δίσκο χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό ραδιόφωνο AM και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μια εκπομπή FM. Ένας ανταποκριτής της United Press ήταν παρών και αναφέρθηκε σε μια έκθεση σύρμα που: “αν το κοινό των 500 μηχανικών είχαν κλείσει τα μάτια τους θα πίστευαν ότι η μπάντα τζαζ ήταν στην ίδια αίθουσα, δεν υπήρχαν καθόλου παράσιτα”.

Αμέσως όλοι οι μηχανικοί στην άιθουσα δήλωσαν ότι η εφεύρεση του Dr. Armstrong ήταν μία από τις σημαντικότερες ραδιοφωνικές εξελίξεις μετά την εισαγωγή των πρώτων κρυστάλλων ακουστικών.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, καθώς η τεχνική πρόοδος κατέστησε δυνατή τη μετάδοση σε υψηλότερες συχνότητες, η FCC διερεύνησε τις επιλογές για την αύξηση του αριθμού των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, πέρα ​​από τις ιδέες για καλύτερη ποιότητα ήχου, γνωστή ως “υψηλής πιστότητας” (high fidelity). Το 1937 εισήγαγε αυτό που έγινε γνωστό ως η ζώνη Apex, που αποτελείται από 75 συχνότητες εκπομπής.

Ο Armstrong εργάστηκε για να πείσει την FCC ότι μια ζώνη ραδιοφωνικών σταθμών FM θα ήταν μια ανώτερη προσέγγιση. Εκείνη τη χρονιά χρηματοδότησε την κατασκευή του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού FM, W2XMN (αργότερα KE2XCC), στο Alpine του New Jersey. Οι μηχανικοί της FCC πίστευαν ότι οι μεταδόσεις που χρησιμοποιούν υψηλές συχνότητες θα ταξιδεύαν λίγο πιο μακριά από τις αποστάσεις των ορατών, περιοριζόμενοι από τον ορίζοντα. Ωστόσο, όταν λειτουργεί με 40 κιλοβάτ σε 42,8 MHz, ο σταθμός θα μπορούσε να ακουστεί 160 μίλια μακριά, που ταιριάζει με την ημερήσια κάλυψη ενός σταθμού συνολικής ισχύος 50 κιλών στα AM.].

Οι μελέτες της FCC που συγκρίνουν τις εκπομπές του σταθμού Apex με το σύστημα FM Armstrong κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προσέγγισή του ήταν ανώτερη. Στις αρχές του 1940, η FCC προέβη σε ακροάσεις για το αν θα δημιουργήσει μια εμπορική υπηρεσία FM. Μετά από αυτή την ανασκόπηση, η FCC ανακοίνωσε την ίδρυση μιας μπάντας FM από την 1η Ιανουαρίου 1941. 

Παρόλο που υπήρχε ενδιαφέρον για τη νέα ζώνη FM από τους ιδιοκτήτες σταθμών, οι κατασκευαστικοί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο περιόρισαν την ανάπτυξη της νέας υπηρεσίας.

Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η FCC προχώρησε στην τυποποίηση των κατανομών της συχνότητας. Ένας τομέας ανησυχίας ήταν οι επιδράσεις της τροπόσφαιρας και της σποραδικής διάδοσης Ε, που μερικές φορές αντανακλούσαν σήματα σταθμών σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας αμοιβαία παρεμβολή.

Η FCC αποφάσισε τελικά στις 27 Ιουνίου 1945, και έδωσε εκατό κανάλια FM από 88-108 MHz 

Ο Armstrong θεώρησε ότι η επαναδιοργάνωση της ζώνης FM είχε εμπνευστεί κυρίως από την επιθυμία να προκληθεί μια διαταραχή που θα περιόριζε την ικανότητα της FM να ​​αμφισβητεί την υπάρχουσα βιομηχανία ραδιοφώνου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοτήτων του ραδιοφωνικού ραδιοφώνου RCA που περιελάμβανε το ραδιοφωνικό δίκτυο NBC καθώς και τα άλλα μεγάλα δίκτυα όπως το CBS, και Mutual.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale