ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ

0

Οι επιστήμονες λένε ότι η έναρξη εργασίας πριν τις δέκα είναι μορφή βασανιστηρίου. Ο DrPaul Kelley, κορυφαίος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόσφατα ανακάλυψε ότι η πιο κοινή μορφή βασανιστηρίων στην σύγχρονη εποχή μας είναι η έναρξη εργασίας πριν τις δέκα το πρωί, κάτι που απηρεάζει τους περισσότερους από εμάς.

Οι οργανισμοί μας λειτουργούν βάση βιολογικών χρονόμετρων, γνωστά ως κιρκαδικός ρυθμός. Αυτό είναι το ρολόι του οργανισμού μας, αν θέλετε, και είναι ένας γενετικά προ-προγραμματισμένος κύκλος που ρυθμίζει την δραστηριότητα του εγκεφάλου μας, τα επίπεδα ενέργειας, την παραγωγή ορμονών και την αντίληψη του χρόνου. Με την έναρξη της εργασίας μας πριν από τις 10 το πρωί, βασανίζουμε τους εαυτούς μας αφού αφύσικα παρεμβαίνουμε στον κιρκαδικό ρυθμό μας, ρίχνοντας έτσι πολλές πτυχές της υγείας μας εκτός ισορροπίας, καθότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κιρκαδικό ρυθμό μας. Δεν μπορείς να μάθεις να ξυπνάς μια συγκεκριμένη ώρα … το συκώτι και η καρδιά σου έχουν διαφορετικά σχέδια και εσύ τους ζητάς να αλλάξουν.

Πως έγινε αυτό
Στις αρχές του 20ου αιώνα, η οχτάωρη καθημερινή εργασία σχεδιάστηκε γύρω από τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το φυσικό ρολόι του ανθρώπινου σώματος. Ωστόσο, τον ημερήσιο κύκλο του φωτός του ήλιου και όχι βάση των σύγχρονων στρατηγικών των επιχειρήσεων και του εμπορίου. Ο Dr Paul Kelley, λέει…“Είμαστε μια κοινωνία στερημένη από τον ύπνο αυτό είναι ένα διεθνές ζήτημα. Ο καθένας υποφέρει και δεν χρειάζεται…”

Η ιδέα του ήταν να άλλαξει την ώρα έναρξης του σχολείου στη Βρετανία.

 “Αν επρόκειτο να μεταφέρουμε την ιδέα αυτή και σε άλλους τομείς της κοινωνίας απλά σκεφτείτε τα αποτελέσματα που θα είχαμε. Αντί για κουρασμένους καταπονημένους εθισμένους στον καφέ ανθρώπους που εργάζονται τις ώρες της ημέρας, θα έπρεπε να κοιμούνται, θα είχαμε παραγωγικούς, πλήρως επικεντρωμένους, χρήσιμους και χαρούμενους ανθρώπους. Οι εταιρείες που αναγκάζουν τους εργαζομένους τους να αρχίσουν εργασία πριν από τις δέκα, συμβάλλουν σε σοβαρές συναισθηματικές και σωματικές καταπονήσεις, αισθητές από τους υπαλλήλους τους και ενθαρρύνουν μακροπρόθεσμους δυσμενείς κινδύνους για την υγεία, ως αποτέλεσμα αυτών των αυστηρών, ανθυγιεινών συνήθειών εργασίας. Αυτό, θα μπορούσε να είναι ένας τεράστιος λόγος ως προς το γιατί ο μέσος Αμερικανός καταναλωτής πίνει 3 φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα για να κρατήσει τον εαυτό του σε εγρήγορση. Και για να το δούμε και από μια άλλη οπτική, αυτό σημαίνει 40 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο – για καφέ!”

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale