Home ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ο MILLENIUM ΑΝΤΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Ο MILLENIUM ΑΝΤΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Η επίθεση στις παραδοσιακές έννοιες της αρρενωπότητας δημιουργεί μια γενιά ανασφαλών ανίκανων.

Ο σύγχρονος φεμινισμός αφιερώνει πολύ χρόνο στην επίθεση της τοξικής αρρενωπότητας. Και αυτή η επίθεση, η οποία συχνά μετατρέπεται σε επίθεση κατά των παραδοσιακών ρόλων των φύλων, έχει σοβαρές συνέπειες. Αυτό οδηγεί στην εκσφενδόνιση ανειδίκευτων, μη ανταγωνιστικών ανδρών, που δεν φαίνεται να διαχειρίζονται βασικές δεξιότητες ζωής. Σημαίνει επίσης ότι η προσπάθεια να βρεθεί ένας ενδιαφέρον άνθρωπος για να συνδεθεί, πόσο μάλλον ένας σύντροφος της ζωής, γίνεται ολοένα και περισσότερο μια πρόκληση με το Generation Woke.

Η ύπαρξη κάποιας τοξικής ανδροπρέπειας έχει γίνει ένας τρόπος να δυσφημιστεί οποιοσδήποτε δεν συμμορφώνεται με τις σύγχρονες απαιτήσεις του φεμινισμού. Είναι ένας όρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν αδιακρίτως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταργήσει τους άνδρες που έχουν, για παράδειγμα, μια στάση υπέρ της ζωής, ή απλά έχουν προωθηθεί στο χώρο εργασίας πάνω από ένα θηλυκό ομόλογό τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατηγορία της τοξικής ανδροπρέψειας έχει τοποθετηθεί σε πλήθος συντηρητικών ανδρών, όπως ο οικοδεσπότης της Fox News, Tucker Carlson, ο δικαστής του Supreme Court, Brett Kavanaugh, και φυσικά ο Donald Trump. Αλλά δεν είναι μόνο συντηρητικοί για το τέλος της φρίκης των φεμινιστών. Η ηθοποιός Meryl Streep δέχθηκε επίθεση επειδή πρότεινε ότι η ιδέα της «τοξικής ανδροπρέπειας» μπορεί να βλάψει νεαρά αγόρια. Έχουμε δει ακόμα ότι χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για να πουλήσουν αρσενικά προϊόντα, με διάσημη εταιρεία ξυραφιού (Gillette) να προτρέπει τους άντρες να είναι καλύτεροι.

Αυτό που είναι περίεργο για την εμμονή με την τοξικότητα της αρρενωπότητας είναι ότι πολύ λίγοι άνδρες σήμερα παρουσιάζουν πραγματικά κάποια από τα χαρακτηριστικά της. Όπως ανέφερε το Forbes το 2017, οι millenium  επαναπροσδιορίζουν την αρρενωπότητα, με λιγότερα από το ένα τρίτο των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών που ισχυρίζονται ότι αισθάνονται «και πολύ αρσενικά».

Το άλφα αρσενικό είναι σπάνιο “ζώο” το 2019.
Αλλά αν οι millenium αισθάνονται άνετα με την αρρενωπότητά τους είναι λιγότερο σημαντικό από το αν επιταχύνουμε σε μια κοινωνία που διαμαρτύρεται για τα ίδια τα χαρακτηριστικά με τα οποία γεννιόμαστε. Η δυτική κουλτούρα έχει μετατοπιστεί από την υποδοχή εγχώριων γενναίων 20χρονων ανδρών που έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους στον πόλεμο για να γιορτάσουν παιδιά που αποφάσισαν να φορούν ροζ καπέλα στο Μάρτιο των Γυναικών.

Η πολιτισμική επίθεση κατά της αρρενωπότητας είναι ευρέως διαδεδομένη, έχοντας κάνει το δρόμο της στην εκπαίδευση, τον χώρο εργασίας και ακόμη και τις ρομαντικές σχέσεις.
Προσπαθώντας μέχρι σήμερα σε μια κουλτούρα που δυσφημεί τόσες πολλές παραδοσιακές αρσενικές πράξεις, από την κατοχή μιας πόρτας ανοικτής, για μια γυναίκα να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού, γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Δημιουργεί ακόμη και ένα περιβάλλον όπου οι άνδρες διστάζουν να μιλάνε για πράγματα από το φόβο ότι θα κατηγορούνται για “mansplaining” (αντρική γκρίνια).

Αντ ‘αυτού, οι άνδρες φαίνονται όλο και περισσότερο ευτυχισμένοι στο πίσω κάθισμα. Πολλοί από τους σημερινούς άντρες φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι οι γονείς τους πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στα 30’s τους. Πολλοί δεν φαίνεται να διαχειρίζονται τα βασικά καθήκοντα «ενήλικας», όπως το μαγείρεμα ενός απλού γεύματος ή το πλύσιμο των δικών τους.

Υπάρχει ένας τρόπος πρόκλησης συμπεριφοράς που διαιωνίζει τον σεξισμό. Αλλά αυτή η αυτο-απολογητική κουλτούρα που δημιουργούμε δεν είναι έτσι. Και έχει σοβαρές συνέπειες. Αν το διατηρήσουμε αυτό, θα καλλιεργήσουμε μια γενιά οδυνηρά ανήμπορων ανδρών που απολαμβάνουν την ανικανότητά τους. Για χάρη του μέλλοντος, θα πρέπει εκατιμύρια άνδρες να αγνοήσουν τα ψεύτικα μηνύματα, και μεγαλώσουν αντρίκια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here