Home ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ “ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ”, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ “ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ”, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

Το Γανοδέρμα το λαμπερό χαρακτηρίζεται ως προσαρμογόνο βότανο και του έχουν αποδοθεί ονομασίες ως ο “Βασιλιάς των Βοτάνων” ή το “Βότανο των Θεων”. Παρόλα αυτά, το Γανόδερμα δεν είναι βότανο, με την αυστηρή έννοια του όρου, αλλά είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι.

Η λατινική λέξη για τα κυρίως φαρμακευτικά είδη, “Lucidum”, σημαίνει ” λαμπερό” ή “φωτεινό”. Ουσιαστικά, το ίδιο σημαίνει και το όνομα του γένους Ganoderma, το οποίο προκύπτει από τις ελληνικές λέξεις: γανός (λαμπερός) και η λέξη δέρμα (derma) δηλαδή λαμπερό δέρμα. Το Γανοδερμα και οι ευεργετικες ιδιοτητες που παρουσιάζει είναι, πράγματι, αξιοσημείωτες. Δείτε περισσότερες πληροφοριες για το Γανοδερμα.

Τα διάφορα είδη μανιταριών Ganoderma (Reishi) έχουν διαφορετικά χρώματα, τα οποία κυμαίνονται από κίτρινο μέχρι και μαύρο χρώμα, αλλά το πλέον διαδεδομένο του χρώμα είναι το κόκκινο.

Το μανιτάρι Γανόδερμα αναπτύσσεται σε μια ευρεία ποικιλία δέντρων, κυρίως φυλλοβόλα δέντρα π.χ. βελανιδιές, ιτιές κ.ά. Μερικές φορές θα αναπτυχθεί και σε κωνοφόρα δέντρα όπως πεύκα και έλατα. Έχει την τάση να ευδοκιμεί σε εύκρατες περιοχές.

Το Γανόδερμα ενώ είναι γνωστό και χρησιμοποιείται για περισσότερο από 2.000 χρόνια, μέχρι και το 1970 ήταν ιδιαίτερα σπάνιο και, ως φυσικό επακολουθο, ιδιαίτερα άκριβο. Χάρη στην τεχνολογική και ιατρική πρόοδο κατέστη εφικτή η καλλιέργεια για τα μανιταρια Ganoderma Lucidum σε μαζική κλίμακα.

Το μανιτάρι Γανοδέρμα ή “το μανιταρι των θεων”, στην Κίνα ονομάζεται “LingZhi” το οποίο σημαίνει “μανιτάρι της αθανασίας και στην Ιαπωνία ονομάζεται Ρέισι (Reishi: δέκα χιλιάδων χρόνων μανιτάρι). Η φήμη του ως βοτανο είναι ότι ενισχύει την μακροζωία, τονώνει την ζωτικότητα του οργανισμού, βοηθάει στη θεραπεια πληθώρα διαταραχών καθώς και άλλες ευεργετικες ιδιοτητες που αποδιδονται στο Γανοδέρμα διότι συνεισφέρει σημαντικά στην υγεια των ανθρώπων.

Τα μανιτάρια Γανόδέρμα έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία για τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες χρόνια και οι χρησεις του Γανοδερμα αφορούν στην θεραπεια της σωματικής αδυναμίας και κόπωσης από παρατεταμένη ασθένεια, ως βότανο αντιγήρανσης, για τη στεφανιαία νόσο, την ηπατίτιδα, σε νεφρικές νόσους. Επίσης, χρησιμοποιείται το Γανοδέρμα στη θεραπεια για την αρθρίτιδα, την υπέρταση, για διαταραχές του ύπνου, έλκους, του άσθματος και της βρογχίτιδας. Βάσει όλων των παραπάνω, θεωρειται το Γανοδέρμα πηγη ζωης, ευεξίας και ομορφιάς.

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο μυστικό ευεξίας, μπορείτε να το λαμβάνετε ως βιταμινες και θα το βρείτε σε πολλές μορφές:

– Σε ατόφια μορφή ως συμπληρωμα διατροφης, δηλαδή Γανοδερμα σε καψουλες ή Γανοδερμα σε σκονη

– Σε ροφήματα ενισχυμένα με Γανόδερμα, δηλαδή τσαι με Γανοδερμα, καφές με γανοδερμα αλλά και Νονι με λίπασμα Γανοδερμα

– Σε είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία έχουν ενισχυθεί με αυτό το σπουδαίο φαρμακευτικό μανιτάρι π.χ. σαπουνι με Γανοδερμα, σαμπουάν με Γανόδερμα, αφρόλουτρο με Γανόδερμα αλλά και οδοντόκρεμα με Γανόδερμα!

Παρενέργειες
Θα υπάρξει μια περίοδος αποτοξίνωσης, για μερικές ημέρες, εντός των πρώτων 30 εβδομάδων, όπου το σώμα καθαρίζεται και αποβάλλει όλες τις τοξίνες. Είναι μία φάση «Υγιεινού Καθαρισμού» και ίσως εμφανιστούν κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης (π.χ. ήπιες πεπτικές διαταραχές, ζάλη και εξανθήματα του δέρματος). Αυτό οφείλεται στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών και δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως «αλλεργία» ή «παρενέργεια» γιατί είναι φυσιολογικά σημάδια ανάκαμψης και μια ένδειξη ότι το μανιτάρι Γανοδερμα φέρνει αποτελεσματα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here