ΜΥΘΟΣ: ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

0

Το νερό με λεμόνι καταναλώνεται το χειμώνα ζεστό, αλλά και το καλοκαίρι κρύο. Βελτιώνει την πέψη και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Φημίζεται ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους, όμως οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη.

Δεν περιέχει πολλές θερμίδες
Ένα ποτήρι νερό με μισό στημένο λεμόνι περιέχει 6 θερμίδες.
Για παράδειγμα, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού περιέχει 110 θερμίδες, ενώ το μισό λίτρο αναψυκτικού 182 θερμίδες.
Επομένως, αν επιλέξετε να πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι αντί για άλλα ροφήματα, θα μειώσετε το ημερήσιο ποσοστό θερμίδων μέχρι και 200 θερμίδες.

Ενυδατώνει τον οργανισμό
Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι βασικός παράγοντας για καλή υγεία.
Από την κατανάλωση νερού με λεμόνι μεταφέρονται θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, βελτιώνεται η σωματική απόδοση, αποβάλλονται τα απόβλητα από το σώμα και ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος.
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η αυξημένη ενυδάτωση αυξάνει τη διάσπαση των λιπών, συνεπώς βελτιώνει την απώλεια λίπους.
Μειώνεται επίσης η κατακράτηση υγρών, που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και αύξηση του βάρους.

Αυξάνει τον μεταβολισμό
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αρκετού νερού συμβάλει στην αύξηση του μεταβολισμού. Με τη σωστή ενυδάτωση ενισχύεται η λειτουργία των μιτοχονδρίων, οργανίδια που βρίσκονται στα κύτταρα που βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας.
Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται ο μεταβολισμός και προκαλείται μια διαδικασία, η θερμογένεση, όπου καίγονται οι θερμίδες για να παράγουν θερμότητα. Έτσι επιταχύνεται και η απώλεια βάρους.
Μια μελέτη εξέτασε τις επιπτώσεις από την κατανάλωση πόσιμου νερού σε 21 υπέρβαρα παιδιά. Με την κατανάλωση 10 ml νερού, αυξήθηκε ο μεταβολισμός τους κατά 25% για 40 λεπτά.

Το νερό με λεμόνι δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους περισσότερο από το απλό νερό
Είναι αρκετά τα οφέλη που προσφέρει το νερό με λεμόνι, από την ενυδάτωση του οργανισμού μέχρι και το αίσθημα που νιώθουμε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιέχει μερικά επιπλέον θρεπτικά συστατικά από το απλό νερό, χάρη στο χυμό λεμονιού, όπως βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Όμως, τα παραπάνω συστατικά δε μπορούν να επηρεάσουν το σωματικό βάρος.
Παρ’ όλα αυτά, επειδή το βασικό συστατικό είναι το νερό, δε διαφέρει από την κατανάλωση απλού νερού.

Το συμπέρασμα είναι ότι το νερό με λεμόνι ενυδατώνει, μας κάνει να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα, ενισχύει το μεταβολισμό και μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Όλα αυτά για το λόγο ότι έχει βασικό συστατικό το νερό.
Επομένως, δεν είναι καλύτερο από το απλό νερό, για την απώλεια βάρους.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale