ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ

0

Διαβάστε ποια είναι τα επτά σημάδια που, σύμφωνα με ειδικούς, «σκοτώνουν» τη σχέση σας.

– Δεν είστε ελεύθεροι να ακολουθήσετε τα χόμπι σας και να διατηρήσετε φιλίες
Τίποτα από τον κεντρικό πυρήνα του χαρακτήρα σας δεν πρέπει να αλλάξει εξαιτίας μιας καινούριας σχέσης. Η διατήρηση επαφών έξω από τη σχέση αλλά και η ενασχόλησή σας με τα χόμπι σας στην ουσία είναι αναγκαία για μια υγιή σχέση, καθώς όπως δηλώνει η Kari Carroll, σύμβουλος ζευγαριών από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ «όταν ένας/μία σύντροφος είναι πολύ προσκολλημένος/η για να σας επιτρέψει να απολαύσετε κάτι μόνοι σας, αυτό θυσιάζει τη δική σας ταυτότητα και επομένως καταστρέφει τη σχέση σας»

– Συμπεριφέρεστε διαφορετικά όταν είστε μαζί
Είστε αισθητά διαφορετικοί όταν είστε μαζί, απ’ ότι, όταν είστε μόνοι σας; Σε μια υγιή σχέση η συμπεριφορά σας, οι αντιδράσεις σας και οι αλληλεπιδράσεις σας πρέπει να είναι ίδιες, ανεξάρτητα με το ποιος είναι μπροστά, καθώς όπως επισημαίνει η Marie Land, ψυχολόγος από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, «αν ενεργήσετε με διαφορετικό τρόπο όταν ο/η σύντροφός σας είναι στο δωμάτιο, αυτό είναι ένα κακό σημάδι» και συμπληρώνει «δε θα πρέπει να αισθάνεστε την ανάγκη να προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας με βάση την παρουσία του/της συντρόφου σας».

– Η εξουσία δεν είναι ίση
Σε μια υγιή σχέση η δύναμη πρέπει να είναι ίση και να μην προσπαθεί ο ένας να κυριεύσει τον άλλον, καθώς όπως αναφέρει η Amy Kipp, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ζευγαριών από το Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ «και οι δύο σύντροφοι πρέπει να έχουν ίση εξουσία στη λήψη αποφάσεων σε κάθε μέρος της σχέσης» και συμπληρώνει «οι τοξικές σχέσεις συχνά περιλαμβάνουν έναν/μία σύντροφο, ο/η οποίος/α είναι κυρίαρχος/η ή δύο συντρόφους που παλεύουν ν’ αρπάξουν την εξουσία ο ένας από τον άλλον».

– Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τα όνειρά σας
Τα όνειρα και οι στόχοι για το μέλλον δε χρειάζονται να ευθυγραμμίζονται τέλεια αλλά ο/η σύντροφός σας οφείλει να τα σέβεται και να τα στηρίζει. Η Kari Carroll, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εάν ο/η σύντροφός σας υποβιβάζει συνεχώς τα όνειρα σας, μπορεί να νιώθετε ότι δεν υποστηρίζεστε πλήρως. Με την πάροδο όμως του χρόνου αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εγκατάλειψη των ονείρων σας», κάτι εξαιρετικά τοξικό για μια σχέση.

– Οι διαφορές σας παρουσιάζονται ως απειλές
Μπορεί ο ένας να μεγάλωσε στην πόλη και ο άλλος σε χωριό, μπορεί ο ένας να τρελαίνεται για κρέας και ο άλλος να είναι χορτοφάγος αλλά όπως αναφέρει η Amy Kipp «σε υγιείς σχέσεις, οι διαφορές δεν είναι μόνο ανεκτές αλλά γιορτάζονται κιόλας» ενώ «σε τοξικές σχέσεις, οι διαφορές μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να παρουσιάζονται ως απειλές».

– Δεν μπορείτε να αφήσετε μόνο του το κινητό σας τηλέφωνο
Σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα, αφήνοντας το κινητό σας τηλέφωνό αφύλακτο στο σπίτι. Γιατί; «Καθένας έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και είναι μεγάλη υπόθεση να έχετε τον υπολογιστή σας ή το τηλέφωνό σας ανοικτό» αναφέρει η Marie Land και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο σας».

– Δεν μπορείτε να λέτε στον σύντροφό σας ό,τι σας πληγώνει
Μην ανησυχείτε αν διαφωνείτε με το/τη σύντροφό σας. Η σύγκρουση είναι φυσική και ένα σημάδι ότι υπάρχει επικοινωνία. Η Kari Carroll, αναφέρει πως «εάν δεν αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε μια παρεξήγηση με το/τη σύντροφο σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και απόσταση» και επισημαίνει «μαθαίνοντας να συζητάτε, η σύγκρουση μπορεί να είναι άβολη, αλλά τελικά ανταμείβεται»

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale