ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΚΤΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

0

Η Cara Brookins από το Αρκάνσας, διαζευγμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, μετά από δύο πολύ δύσκολους γάμους με βίαιους και προβληματικούς άνδρες που της δημιούργησαν αρκετά  ψυχικά προβλήματα, σ’ εκείνη αλλά και στα παιδιά της, αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Ήθελε ν’ απαλλαχθεί από κάθε τοξική συναναστροφή και να προσφέρει στα παιδιά της μια καθημερινότητα χωρίς ψυχολογική φθορά ώστε να καταφέρουν ν’ ανασυγκροτηθούν σαν οικογένεια. Το κυριότερο ήταν να βρουν ένα σπίτι δικό τους και να κάνουν μια νέα αρχή. Δυστυχώς τα οικονομικά της δεν της επέτρεπαν την αγορά ενός σπιτιού όπως ονειρευόταν, οπότε το 2007 πήρε δάνειο 150.000$ κι αποφάσισε να κατασκευάσει μόνη της το σπίτι των ονείρων της.

Η Brookins δεν είχε καμία πείρα όσον αφορά στην κατασκευή ενός σπιτιού, όμως πίστευε στον εαυτό της και στη βοήθεια των παιδιών της. Άρχισε να παρακολουθεί σχετικά βιντεάκια στο You Tube και να ενημερώνεται για τα πάντα. Αγόρασε τα υλικά και με τη βοήθεια των παιδιών της κατάφεραν να ετοιμάσουν το σπίτι τους σε εννέα μήνες. Οι Jada, Roman, Drew και Hope ηλικίας τότε 17, 15, 11 και 2 ετών, εργάστηκαν σκληρά για να τελειώσουν αυτό που ονειρεύονταν αλλά όταν κοιμήθηκαν στο σπίτι τους για πρώτη φορά αποζημιώθηκαν για όλη την κούρασή τους.

Το σπίτι περιλάμβανε 5 κρεβατοκάμαρες, τρία γκαράζ, δύο δεντρόσπιτα κι ένα μεγάλο κατάστημα. Κι όταν ολοκληρώθηκε όλα τα μέλη είχαν καταφέρει να κτίσουν εκτός από ένα τεράστιο σπίτι και μια πολύ δυνατή οικογενειακή σχέση. Όπως λέει η Cara μετά από όσα είχαν βιώσει τα παιδιά της πίστευε πως είχαν χάσει την αυτοπεποίθησή τους και πως θα λειτουργούσαν πάντα με ανασφάλεια. Καταφέρνοντας όμως να «δημιουργήσουν» ένα τεράστιο σπίτι, είδαν πως όταν οι άνθρωποι βάζουν στόχους κι εργάζονται σκληρά μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα που θέλει να εμπνεύσει στους αναγνώστες του βιβλίου της το οποίο έγραψε με τίτλο «Rise», όπου παραθέτει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί μια οικογένεια να κατασκευάσει ένα σπίτι και ταυτόχρονα να γεννηθούν συναισθήματα και δεσμοί αγάπης, κατανόησης κι αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Δείτε σχετικό βίντεο

Single mother of four built a house using YouTube tutorials

This single mom built an entire house for her kids using YouTube tutorials.

Posted by In The Know Innovation on Monday, July 16, 2018

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale