ΚAI ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ

0

Τα σχολικά σου βιβλία είναι γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα; Πόσο τυχαίες είναι οι μουτζούρες σου και τι δείχνουν για το χαρακτήρα σου;

Τα σχολικά σου βιβλία είναι γεμάτα από καρδούλες, σπιτάκια και το όνομα του πρώτου σου έρωτα ενώ ακόμη και σήμερα πιάνεις τον εαυτό σου να σχεδιάζει βέλη ή τετράγωνα ενώ ταυτόχρονα μιλάς στο τηλέφωνο για ζητήματα επαγγελματικά; Ακόμη και το πρωί, ενώ πίνεις το καφεδάκι σου και ελέγχεις τους λογαριασμούς που οφείλεις να πληρώσεις σχηματίζεις πάνω στους φακέλους κουκίδες, βάρκες και αεροπλανάκια; Πόσο τυχαίες είναι οι μουτζούρες σου; Μήπως δείχνουν πολλά περισσότερα από.. βαρεμάρα;

Τα σχέδια αποκαλύπτουν τον ψυχικό μας κόσμο

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι μουτζούρες που ασυνείδητα κάνουμε αποκαλύπτουν τον ψυχικό μας κόσμο, κι αυτό διότι ακριβώς δεν έχουμε πλήρη επίγνωση του τι σχεδιάζουμε.

Στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι, δίχως να το καταλαβαίνουμε αποτυπώνουμε συναισθήματα, διαθέσεις και ενδόμυχες σκέψεις πάνω στο χαρτί.  Μάλιστα όπως έχει αποδειχτεί, οι περισσότεροι από εμάς σχηματίζουμε παρόμοιες μουτζούρες όταν βρισκόμαστε υπό την επιρροή δυνατών συναισθημάτων όπως ο έρωτας, ο θυμός, η απογοήτευση ή όταν έχουμε τάσεις φυγής.

Αστέρια, λουλούδια, κουτιά και βέλη, συχνά συνδέονται με προσδοκίες και συναισθήματα ενώ οι στρογγυλευμένες γωνίες και οι καμπυλωτές γραμμές δείχνουν άτομο που ψάχνει την συναισθηματική ολοκλήρωση.  Από την άλλη πλευρά, οι πιο πρακτικοί και λογικοί άνθρωποι έχουν την τάση να σχηματίζουν ευθείες γραμμές, οι αποφασιστικοί γωνίες, ζίγκ-ζαγκ και τρίγωνα ενώ τα σχέδια όσων διστάζουν μένουν συχνά ατελή.

Τι αποκαλύπτουν οι δικές σου μουτζούρες;

Προσωπάκια χαρούμενα, λυπημένα ή κωμικά;

Η έκφραση στα προσωπάκια που ζωγραφίζεις είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τις προσωπικές σχέσεις. Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεις τα πρόσωπα των ανθρώπων στο χαρτί δείχνει πως βλέπεις και πως αντιμετωπίζεις τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν.

Αν για παράδειγμα έχεις σχηματίσει ένα όμορφο και καλοσχηματισμένο προσωπάκι τότε εστιάζεις στα θετικά των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Αντίθετα, αν το πρόσωπο που σχηματίζεις είναι κάπως παράξενο ή άσχημο, μάλλον είσαι αρκετά δύσπιστη και επιφυλακτική.

Τα κωμικά σκίτσα όπως οι καρικατούρες – προσωπογραφίες συνήθως δείχνουν ένα άτομο εγωκεντρικό που επιθυμεί να είναι πάντοτε στο κέντρο της προσοχής. Από την άλλη, τα παιδικά προσωπάκια υποδεικνύουν ανάγκη συναισθηματικής στήριξης και ολοκλήρωσης ενώ αν συνηθίζεις να σχηματίζεις πρόσωπα σε προφίλ μάλλον είσαι άτομο εσωστρεφές.

Άσπρο, μαύρο σαν σκακιέρα

Η σχεδίαση ενός ασπρόμαυρου σχεδίου όπως η σκακιέρα είναι ένδειξη υπομονής αλλά κι επιμονής. Ίσως να προσπαθείς εκείνη τη στιγμή να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά για να λάβεις μια απόφαση και να διακρίνεις τις διάφορες επιλογές και εναλλακτικές για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη κατάσταση.

Επίσης, η ασπρόμαυρη σκακιέρα πρόκειται για αγαπημένο και σύνηθες σχέδιο όσων παρουσιάζουν ψυχολογικές μεταπτώσεις και συχνές εναλλαγές διάθεσης.

Λουλουδάκια του αγρού ή πολύχρωμα μπουκετάκια;

Εάν συνηθίζεις να ζωγραφίζεις μαργαριτούλες ή άλλα λουλουδάκια με στρογγυλευμένα πέταλα τότε εκτός από αξιαγάπητη είσαι και άτομο που λατρεύει την οικογένεια και την θαλπωρή της. Εάν αντίθετα τα πέταλα είναι μυτερά, αυτό σημαίνει πως αν και φαίνεσαι σκληρή και ψυχρή, κρύβεις – προφανώς από άμυνα- μια πολύ ζεστή και καλή καρδιά.

Τα μπουκέτα με τα ζωηρόχρωμα άνθη δηλώνουν χαρακτήρα κοινωνικό ενώ αν τα λουλουδάκια που ζωγράφισες έχουν κλήση προς την αριστερή ή δεξιά πλευρά τότε μάλλον κάτι σε απασχολεί και σε βαραίνει.

Πεταλούδες, μελισσούλες ή πουλάκια

Αν πάλι, συχνά σχεδιάζεις πεταλουδίτσες, μέλισσες ή πουλάκια τότε πιθανότατα αποφεύγεις να έρθεις αντιμέτωπη με προβλήματα και καταστάσεις. Τα παραπάνω σχέδια δείχνουν επίσης άτομο ρομαντικό μεν, επιπόλαιο δε καθώς δύσκολα καταπιάνεται με ότι του φαντάζει δύσκολο κι επίπονο.

Καρδούλες! Ο έρωτας βροντοφωνάζει

Τι πιο προφανές! Ο έρωτας σου χτύπησε την πόρτα! Δεν υπάρχει άλλο κρυμμένο μήνυμα πίσω από το σχέδιο αυτό που βροντοφωνάζει πως είσαι ερωτοχτυπημένη!

Σκαλιά ή κλίμακα δείχνουν την… κορυφή

Πρόκειται για σύμβολα φιλοδοξίας και θέλησης για δουλειά. Οι «μουτζούρες» αυτές δείχνουν επίσης μεθοδικότητα, πνευματική αναζήτηση ή την επιθυμία για ευτυχία και χαλάρωση.

Καραβάκια, αεροπλανάκια, τρενάκια κ.α.

Γιατί θέλεις να εξαφανιστείς ή μάλλον καλύτερα τι θέλεις να αποφύγεις; Οτιδήποτε ζωγραφίζεις κι έχει να κάνει με μέσο μεταφοράς, ακόμη κι αν αυτό είναι ποδήλατο, σημαίνει τάση φυγής και ισχυρή επιθυμία να ξεφύγεις από μια κατάσταση. Τι σε βασανίζει πάλι;

Περίπλοκα και λεπτομερή σχέδια

Εξαιρετικά λεπτομερή και περίπλοκα σχέδια δείχνουν εσωστρέφεια αλλά και εξαιρετικά μεγάλη αυτοπειθαρχία. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να σχεδιάζουν ασυνείδητα «μουτζούρες» σωστά καλλιτεχνήματα, προσέχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια είναι συνήθως άτομα εγκλωβισμένα στο «πρέπει» που αποφεύγουν να κάνουν λάθη και να ακολουθήσουν την καρδιά και το συναίσθημά τους.

Βέλη ή στόχος

Τι θέλεις να στοχεύσεις; Μήπως βγήκες στο κυνήγι της «προαγωγής» ή προσπαθείς με τα βέλη σου να θηρεύσεις τον νέο κούκλο κι ελεύθερο συνάδελφο του γραφείου; Αν το βέλος σχηματίζει γωνία τότε μάλλον πρόκειται για στόχο επαγγελματικό ή προσωπικό που θεωρείς εξαιρετικά σημαντικό ενώ αν τα βελάκια είναι πιο ρευστά ή διακοσμημένα, τότε μάλλον πρόκειται για υπόθεση καρδιάς και πάθους.

Σπιτάκια

Αυτή η κοινότοπη μουτζούρα υποδεικνύει την ανάγκη σου για ασφάλεια. Ένα σπιτάκι ατελές, δίχως παράθυρα για παράδειγμα, υποδεικνύει πως υπάρχει κάποια δυσάρεστη κατάσταση ή στεναχώρια στην οικογένεια ενώ αντίθετα το σχέδιο ενός ολοκληρωμένου σπιτιού δείχνει οικογενειακή ευτυχία.

Αν αντίθετα, συνηθίζεις να ζωγραφίζεις ένα σπιτάκι μέσα στην ερημιά, όπως για παράδειγμα στην κορυφή ενός λόφου, μάλλον είσαι άτομο που αισθάνεσαι και βιώνεις βαθιά τη μοναξιά.

Ιστός αράχνης

Πιθανότατα να συμβολίζει αίσθημα εγκλωβισμού ή και την επιθυμία σου να αιχμαλωτίσεις – σαν μια γυναίκα αράχνη- στα «δίχτυα σου» κάποιον που ποθείς.

Ονόματα ή αρχικά ονομάτων

Αν γράφεις συνεχώς το όνομά σου ή τα αρχικά σου, μάλλον είσαι από τα άτομα που απολαμβάνουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Η μουτζούρα αυτή είναι επίσης η «αγαπημένη» των εφήβων και δείχνει την ανάγκη τους να αποκτήσουν ταυτότητα και να ανεξαρτητοποιηθούν.

Αν γράφεις συνεχώς το όνομα κάποιου άλλου, αυτό δείχνει πως τον έχεις συνεχώς μέσα στη σκέψη σου, είτε επειδή τον αγαπάς τρελά ή αν πρόκειται για συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, επειδή ίσως αντιμετωπίζει κάποια δυσάρεστη κατάσταση και καλείσαι να την αντιμετωπίσετε μαζί.

Αστεράκια

Το αστέρι είναι κι αυτό σύμβολο της φιλοδοξίας. Όπως έχει αποδειχτεί άνθρωποι που συχνά σχηματίζουν αστεράκια είναι αισιόδοξοι αλλά και καινοτόμοι. Τα αστεράκια που είναι ζωγραφισμένα συμμετρικά και βρίσκονται τακτοποιημένα μέσα στο συνολικό σχέδιο αποδεικνύουν ψυχική ισορροπία ενώ αν αυτά είναι ασσύμετρα και άτακτα τοποθετημένα παρουσιάζουν άτομο με δυναμισμό και τόλμη.

Εάν ζωγραφίζεις ένα μόνο μεγάλο και στολισμένο άστρο τότε μάλλον έχεις ξεκάθαρους στόχους και γνωρίζεις πολύ καλά πως θα τους πετύχεις.

Ζικ-ζακ

Αν τα ζικ-ζακ ρέουν ομαλά δίχως να σχηματίζουν μεγάλη γωνία δείχνουν μια ρομαντική προσέγγιση των πραγμάτων ενώ αντίθετα αν σχηματίζουν έντονες γωνίες αποτελούν ένδειξη δυναμισμού. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις τα ζικ-ζακ φανερώνουν την επιθυμία μας να προχωρήσουμε και να αναλάβουμε δράση.

Απλές γραμμές

Οι ευθείες, απλές γραμμές είναι η πιο συνηθισμένη «μουτζούρα» των επιτυχημένων ανθρώπων. Φανερώνει έλεγχο συναισθημάτων και εστίαση σε ξεκάθαρους στόχους.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale