ΚΟΥΤΣΟΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΓΟΦΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΡΑΩ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ!!!

0

Οπως φαίνεται από την εικόνα του Τουταγχαμών που δημιούργησαν ερευνητές λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, ο Τουταγχαμών είχε πεταχτά δόντια, ένα στραβό πόδι που τον έκανε ελαφρώς κουτσό, γυναικείους γοφούς και για να σταθεί όρθιος έπρεπε να στηρίζεται σε μπαστούνι.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να απεικονίσουν τον Τουταγχαμών αφού πρώτα σάρωσαν με τη βοήθεια υπολογιστή περισσότερες από 2.000 φορές τη σαρκοφάγο του και λαμβάνοντας υπόψη τη γενετική ανάλυση της οικογένειάς του.

Μάλιστα, τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ερευνητές που έκαναν την απεικόνιση υποστηρίζουν ότι αποτελούν απόδειξη του ισχυρισμού που θέλει τον πατέρα και τη μητέρα του Τουταγχαμών να ήταν αδέλφια. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αιμομιξία προκάλεσε ορμονικές ανισορροπίες και προκάλεσε στον Τουταγχαμών σωματικές βλάβες.

Οσον αφορά τον θάνατό του, τα σενάρια που κυκλοφορούσαν έως σήμερα ήθελαν ο Τουταγχαμών είτε να έχει δολοφονηθεί, είτε να σκοτώθηκε μετά από συντριβή του άρματός του, καθώς είχαν βρεθεί κατάγματα στο κρανίο του και σε άλλα μέρη του σκελετού του.

Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες, πιστεύουν τώρα ότι ο Τουταγχαμών μπορεί να πέθανε από μια κληρονομική ασθένεια, καθώς μόνο ένα από τα κατάγματα μπορεί να του προκλήθηκε πριν πεθάνει, ενώ θεωρείται ότι η συμμετοχή του σε αρματοδρομείες ήταν αδύνατη.

Ολες αυτές οι αποκαλύψεις για τον Τουταγχαμών περιέχονται σε ντοκιμαντέρ του BBC,  με τίτλο «Τουταγχαμών: Η αποκάλυψη της αλήθειας».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale