ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ?

0

Το κάπνισμα έχει και θεραπευτικές εφαρμογές και σε πολλές περιπτώσεις κάνει καλό στην υγεία μας. Όσον αφορά τα νούμερα, το κάπνισμα ενοχοποιείται σε πολλές κατηγορίες καρκίνου και θεωρείται ότι συμβάλλει κατά 80% στην εμφάνιση καρκίνου στον πνεύμονα. Ο καρκίνος στον πνεύμονα σκοτώνει περίπου 6.000 Έλληνες το χρόνο.

Το κάπνισμα μπορεί να προκαλεί ένα κάρο προβλήματα και κουσούρια όχι όμως πάντα. Είναι αναμενόμενο αυτό, καθώς η νικοτίνη ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε αρχικώς ως φάρμακο. Και όπως όλα τα φάρμακα, η διαφορά μέχρι να μετατραπεί σε φαρμάκι είναι λεπτή. ΟΚ, το τσιγάρο δεν είναι καλό, αλλά και αρκετοί επιστήμονες το έχουν παρακάνει και άρχισαν να βρίσκουν συσχετίσεις μεταξύ του καπνίσματος και των βιασμών, των εγκληματιών, του αν φοράς κόκκινο στρινγκ, του αν μένεις σε ισόγειο και του αν έχεις AIDS. Παρόλα αυτά κατάφεραν να σπείρουν τον πανικό. Η ουσία είναι ότι το κάπνισμα παίζει ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου του πνεύμονα και αυτό είναι αρκετός λόγος, για να το κόψεις και να προστατεύσεις εκτός από τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, τους γύρω σου.

Και τώρα τι καλό κάνει το κάπνισμα:

1) Μειώνει τον κίνδυνο να πάθεις άνοια τύπου Alzheimer και αν είναι να την πάθεις, καθυστερεί την εμφάνιση και πρόοδό της. Αυτό συμβαίνει, γιατί η νικοτίνη του τσιγάρου βοηθά στη μεγαλύτερη ανταπόκριση των ασθενών με άνοια στην ακετυλοχολίνη.

2) Σου προσφέρει αυτό που στην ψυχολογία λέγεται θετική ενίσχυση = σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.

3) Σου προσφέρει αυτό που στην ψυχολογία λέγεται αρνητική ενίσχυση = σε προστατεύει από το να πέφτεις ψυχολογικά.

4) Βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας την όρεξη και αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό.

5) Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και αυξάνει την αντιληπτικότητα των αισθήσεών μας (θεωρείται σούπερ στην αποστήθιση πριν από εξετάσεις!).

6) Σε προστατεύει από τη νόσο Parkinson (έχεις 60% λιγότερες πιθανότητες!).

7) Σε προστατεύει από τη νόσο Tourette (είναι αυτά που λες “τικ” και που σίγουρα είχε κάποιος καθηγητής σου / το σήκωμα του ώμου του Μητσοτάκη).

8) Σε προστατεύει από την ελκώδη κολίτιδα (μια φλεγμονώδη πάθηση του εντέρου).

9) Σε προστατεύει από το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (αυτό που σου κόβεται η ανάσα στον ύπνο).

10) Σε προστατεύει από τον οιστρογονο-εξαρτώμενο καρκίνο του ενδομητρίου (αν είσαι άντρας μην ψάχνεσαι, δεν έχεις από αυτό).

Το όφελος του καπνίσματος στην οικονομία και την κοινωνία

1) Η φορολογία των τσιγάρων δίνει ένα τεράστιο ποσό στο κράτος κάθε χρόνο. Φαντάσου να το κόβαμε όλοι οι καπνιστές -πώς θα παραμιλούσατε όλοι εσείς με την άυξηση της φορολογίας (γιατί από κάπου θα πρέπει να τα παίρνουν).

2) Ο καπνιστής δημιουργεί θέσεις εργασίας την ώρα που παίρνει τη τζούρα του. Από τον ψιλικατζή της γειτονιάς ως τα πιο ψαγμένα tobacco stores και από τους ογκολόγους ως τα φάρμακα της χημειοθεραπείας και τις περούκες.

3) Ο καπνιστής δουλεύει για τον αγρότη. Μην ξεχνάς ότι η Βόρεια Ελλάδα (με εξαίρεση τους γουναράδες της Καστοριάς) ζούσε για πολλά χρόνια αποκλειστικά από την εμπορία καπνών (παστάλιασμα, βελόνιασμα κουτουλού).

4) Οι καπνιστές προκαλούν λιγότερα τροχαία ατυχήματα. Αυτό συμβαίνει, γιατί αυτός που καπνίζει δεν κοιμάται ποτέ στο τιμόνι. Βέβαια, ο καπνιστής συνήθως σκάει το τσιγαράκι με τη συνοδεία μερικών ποτακίων, οπότε λίγο μούφα αυτό το επιχείρημα.

5) Ο καπνιστής βοηθά τον καλό Θεούλη να σχηματίσει σύννεφα, ώστε μετά να έχουμε βροχή και να ποτιστούν τα χωράφια του κόσμου. Cool!

6) Έχεις δει κανέναν φτασμένο καλλιτέχνη ή επιχειρηματία να μην καπνίζει? Έρευνες έδειξαν ότι οι καπνιστές έχουν πιο υψηλό IQ από τους μη καπνίζοντες (ποιος ηλίθιος έκανε τέτοια έρευνα?).

7) Ο καπνιστής βοηθάει το κράτος στο να αποψιλώσει τις δασώδεις εκτάσεις με το να πετάει τις γόπες του από το παράθυρο και να καίει ό,τι βρεθεί στο δρόμο του. Αυτό έχει αποτέλεσμα νέους δρόμους και υπέροχα ξενοδοχεία και βίλες, για να πάει μετά ο μη καπνιστής και να χαλαρώσει.

Ο καπνιστής προάγει την ειρήνη. Μην ξεχνάς την πίπα της ειρήνης και τα σήματα καπνού. Η πίπα της Ειρήνης είναι άλλο πράγμα και δεν έχω προσωπική εμπειρία.

9) Ο καπνιστής κάνει καλύτερο sex. Έχεις δει καμιά ταινία με παθιασμένο sex που να μην καπνίζει ο “μάγκας” ένα τσιγάρο μετά? Δεν είναι τυχαίο…

10) Ο καπνιστής είναι προσαρμοσμένος στο να ζει περισσότερο στο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων. Έρευνες έδειξαν ότι τα γονίδια των καπνιστών είναι αυτά που κυριαρχούν στη φυσική επιλογή και ότι μόνο οι απόγονοι των σημερινών καπνιστών θα είναι αυτοί που θα μπορούν σε μερικούς αιώνες να αναπνεύσουν στη βρωμο-ατμόσφαιρα που θα έχει δημιουργηθεί!

ΟΚ…Καλά όλα τα πιο πάνω αλλά προτού αρχίσετε το κάπνισμα θυμηθείτε ότι τα κακά είναι 50πλάσια…

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale