ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ

0

Παρόλο που μπορεί να γίνει ενοχλητική, αν δεν μασιέται ευπρεπώς, η τσίχλα έχει και οφέλη για την σωματική, ψυχική και διανοητική κατάσταση.
Βέβαια, όπως στα περισσότερα πράγματα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς όταν έχει πολύ ζάχαρη χαλάει τα δόντια, μπορεί να φθείρει τις θήκες των δοντιών και να προκαλέσει ημικρανίες ή φούσκωμα.

Πολλές μελέτες όμως, έχουν αποδείξει ότι όταν καταναλώνεται με μέτρο, είναι ένας απρόσμενος σύμμαχος για τον οργανισμό.

Βοηθάει το μυαλό
Το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την εγρήγορση του εγκεφάλου, καθώς όσοι μασάνε τσίχλα έχουν έως και 10% πιο γρήγορες αντιδράσεις από εκείνους που δεν μασάνε.
Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χιούστον έδειξε ότι οι μαθητές που μασούσαν τσίχλα. χρειάζονταν λιγότερα διαλείμματα, ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι και ήσυχοι από τους υπολοίπους.
Πολλοί εξηγούν ότι η βελτίωση της διανοητικής λειτουργίας οφείλεται στην αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Περισσότερο οξυγόνο μεταφέρεται στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η μνήμη και άλλες γνωστικές λειτουργίες.

Βελτίωση της διατροφής
Μύθος είναι ότι και οι τσίχλες παχαίνουν, καθώς ένα κανονικό κομμάτι έχει περίπου 10-15 θερμίδες, ενώ μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη έχει λιγότερες από 5.
Με το μάσημα μιας ώρας, καίγονται 11 θερμίδες.
Έχει αποδειχθεί ότι η τσίχλα μετριάζει την όρεξη.
Συγκεκριμένα, όσοι μασάνε μαστίχα μετά το μεσημεριανό, καταναλώνουν λιγότερα παχυντικά σνακ και γλυκά. Το αίσθημα της πείνας μειώνεται όπως και οι θερμίδες καθώς.
«Όταν έχουμε κάτι στο στόμα μας κόβεται η όρεξη ή έστω μετριάζεται», εξήγησε η γιατρός Paula Geiselman.

Υγεία του στόματος και του στομάχου
Οι γιατροί πάντα έλεγαν ότι η τσίχλα χαλάει τα δόντια, αλλά και αυτό έχει αλλάξει.
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οδοντιατρικό Σύλλογο, το μάσημα τσίχλας για 20 λεπτά μετά από κάθε γεύμα, μπορεί να αποτρέψει την φθορά των δοντιών. Το σάλιο που παράγεται από το μάσημα ξεπλένει τα οξέα και τα βακτήρια που έχουν μείνει στο στόμα από το φαγητό.
Απομακρύνει σχεδόν τον ίδιο αριθμό βακτηρίων με το οδοντικό νήμα.
Η τσίχλα μειώνει επίσης, τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Αυτό συμβαίνει γιατί το σάλιο που παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες, εξουδετερώνει τα οξέα στον οισοφάγο, με αποτέλεσμα να σταματάνε οι καούρες στο στομάχι.

Μείωση του άγχους
Η τσίχλα μειώνει την ένταση και εκτονώνει τη νευρικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί προπονητές μασούν τσίχλα την ώρα του αγώνα.
Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση για νευρικές συνήθειες, όπως το κούνημα του ποδιού και το δάγκωμα των νυχιών.
Σύμφωνα με έρευνες μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόνης στο αίμα, που είναι γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Κι όλα αυτά βέβαια όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale