Η ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ

0

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν αρρωσταίνουν. Οπότε ποιο είναι το μυστικό για μια μακρόχρονη και υγιή ζωή; Για παράδειγμα, η Έμμα Μοράνο από την Ιταλία που έζησε 117 χρόνια εξήγησε ότι η μακρόχρονη ζωή της οφείλονταν στο ότι ήταν μόνη της. Όπως είπε και η ίδια «Δεν θέλω να κυριαρχούμαι από κανέναν», έτσι μετά το διαζύγιο της στα 38 έμεινε μόνη για την υπόλοιπη ζωή της. Νίκησε ακόμα και την μάχη ενάντια στην αναιμία τρώγοντας δύο ωμά αυγά κάθε μέρα για όλη την ζωή της.

Σε μια άλλη ιστορία η Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς μας λέει ότι έτρωγε τηγανισμένο μπέικον κάθε μέρα. Κάποιος άλλος από την Καλιφόρνια είπε ότι κάθε μέρα έτρωγε ένα ντόνατς.

Η ιστορία της Clarice Emley την θέλει να γεννήθηκε και μεγάλωσε σε φάρμα. Η οικογένεια της και η ίδια έτρωγαν μόνο ότι καλλιεργούσαν και ότι έπιαναν.

Οι Χούνζα είναι ένας πληθυσμός σε μια ορεινή κοιλάδα στην περιοχή του Πακιστάν. Το ποσοστό αλφαβητισμού των Χούνζα είναι πάνω από 95% που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου. Υπάρχουν δύο διαφορετικές θρησκείες και οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε αυτές. Ωστόσο ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ απλός και θεωρείται φιλόξενος και θερμός. Μερικοί ζουν μέχρι τα 120. Οι γυναίκες μπορούν να τεκνοποιήσουν και στην ηλικία των 65 .

Δεν τρώνε ποτέ επεξεργασμένο φαγητό αλλά πολλά βερίκοκα (Β17). Δουλεύουν σκληρά στα χωράφια από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου. Συνδέοντας όλες τις παραπάνω ιστορίες και τα γεγονότα κατέληγουμε στο συμπέρασμα για το πώς να έχετε μια μακρόχρονη και υγιή ζωή

Χρειάζεται να έχετε εκπαίδευση. Μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε ένα υγιές μυαλό σε νεαρή ηλικία και δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να διαβάζετε και να σκέφτεστε ενεργά. Οι Χούνζα έχουν εκπαίδευση και συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε μια υγιή ανεπτυγμένη εγκεφαλική δραστηριότητα για να έχουμε μια υγιή ζωή. Μόνοι ή όχι δεν έχει σημασία εφόσον διατηρείτε υγιείς σχέσεις σε όλη την διάρκεια της ζωής σας.

Μην διστάσετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, γιατί αν τα καταπιέζετε μπορούν να οδηγήσουν στην άβυσσο. Η έκφραση των συναισθημάτων έχει υγιή επίδραση στις σχέσεις. Οπότε μην μείνετε μακριά από τον γάμο αλλά να μπορείτε να φύγετε και από έναν αν είναι ασταθής και ανθυγιεινός. Εν τέλει, η ζωή σας είναι αυτή που έχει περισσότερη σημασία.

Αποφύγετε το άγχος! Ναι το άγχος είναι ο πιο σιωπηλός θάνατος, ο σύγχρονος «εξολοθρευτής» της ζωής. Στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο να αγνοήσετε τις αγχώδεις καταστάσεις αλλά αν κάπως καταφέρετε να επιβιώσετε από τις σύγχρονες υποχρεώσεις θα πρέπει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε σε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να επανασυνδεθείτε με την φύση και να προσπαθήσετε να ζήσετε μια πιο ήσυχη ζωή.

Προσπαθήστε να τρώτε οργανικά και βιολογικά προϊόντα και αν μπορείτε καλλιεργήστε τα και μόνοι σας. Ίσως είναι κάτι που ακούτε κάθε μέρα ή και σκέφτεστε αλλά κοιτάξτε τους Χούνζα. Τρώνε μόνο ότι καλλιεργούν και είναι υγιείς σε σημείο που δεν ξέρουν καν τι είναι ο καρκίνος. Πεθαίνουν μεγάλοι και ευτυχισμένοι βλέποντας περισσότερα από όλους μας. Ίσως να μην ξέρουν και τι είναι το fast food αλλά βλέπουν την ανατολή του ηλίου για πολλά χρόνια μετά την τελευταία δύση σας. Βλέπουν τα δισέγγονα τους να τρέχουν και να παίζουν. Μην ξεχνάτε τις αθλητικές δραστηριότητες! Ακόμα και αν είναι δύσκολο, μην τα παρατάτε. Σκεφτείτε όλες τις ώρες εργασίας που περνούν οι Χούνζα στα χωράφια. Το να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τους μύες σας δεν είναι ποτέ κακό.

Ναι, το να μεγαλώνουμε είναι δύσκολο. Μερικές φορές πρέπει να εγκαταλείψουμε πολλά πράγματα και να αλλάξουμε την πορεία της ζωής μας, αλλά το κάνουμε για τον εαυτό μας. Γιατί να μην δοκιμάσετε όλα αυτά τα πράγματα; Ίσως εν τέλει σας βοηθήσουν. Μπορεί να ζήσετε περισσότερο από τον καθένα στην οικογένεια σας. Ίσως θα είστε και οι πρώτοι που θα ζήσετε μέχρι τα 200. Και τότε, θα μας πείτε το μυστικό σας. Αλλά μέχρι τότε, ας χρησιμοποιήσουμε την γνώση όλων αυτών των ανθρώπων που είναι μεγαλύτεροι από 100 και είναι ακόμα χαρούμενοι και υγιείς.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale