Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΙΖΕΙΣ

0

Όλες εκείνες τις μέρες που τελείωσαν και σκέφτηκες «πάλι τίποτα δεν έκανα», για όλα εκείνα που ανέβαλες για την επόμενη μέρα, εβδομάδα ή μήνα χωρίς λόγο.  Για όλα εκείνα τα «από Δευτέρα» που δεν έγιναν ποτέ..

Τέρμα  τα «από Δευτέρα».
Ότι θέλεις να κάνεις, να το κάνεις τώρα. Καλώς ή κακώς η ζωή κυλάει κι εμείς τρέχουμε από πίσω της. Σταματά να τρέχεις από πίσω της και προσπάθησε να συμβαδίσεις μαζί της.
Ξεκινά τώρα το γυμναστήριο που γράφτηκες 3 μήνες πριν κι έχεις πάει 3 φορές από τότε. Πήγαινε σήμερα για εκείνον τον καφέ που λέτε εδώ και τρεις εβδομάδες με τους κολλητούς σου και πάντα καταλήγετε απλά να περιγράφετε εκείνη την τέλεια σοκολατίνα που θα φάτε.
Βάλε σήμερα εκείνο το καλό ρόυχο που το κρατάς για την ειδική περίσταση. Ποια ειδική περίσταση περιμένεις ακριβώς;

Να ετοιμάζεσαι για σένα και για κανέναν άλλον. 

Παρατηρώντας μόνο την κατάσταση του σπιτιού που ζει ένας άνθρωπος μπορείς αμέσως να καταλάβεις την ψυχολογία του. Αν ζεις σε ένα σπίτι  που δε σου αρέσει κάνε κάτι για αυτό. Οι μικρές κινήσεις είναι αυτές που θα σου αλλάξουν τη διάθεση. Μην περιμένεις τις γιορτές για να στρώσεις το καλό σου τραπεζομάντιλο.
Πάρε επιτέλους εκείνες τις κόκκινες καρέκλες για την κουζίνα που πάντα ήθελες. Άναψε κεριά, ακόμα κι αν είσαι μόνος σου. Ο χώρος που μένεις αντικατοπτρίζει τη διάθεσή σου. Ταξίδια, άλλο κεφάλαιο που έχω βαρεθεί να ακούω. Αν παρατηρήσεις όλοι λένε ότι λατρεύουν τα ταξίδια, αλλά κάνεις δεν ταξιδεύει. Σε περίπτωση που τους ρωτήσεις δε, οι απαντήσεις-δικαιολογίες ποικίλουν, με πιο συχνή τα οικονομικά.
Ζούμε σε μια εποχή που μπορείς να κάνεις το Λάρνακα-Βιέννη με 20 ευρώ! Επομένως, συνήθως τα χρήματα είναι δικαιολογία.

Τα ταξίδια είναι απ’ τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος.
Πάντα γυρίζεις γεμάτος ψυχική ενέργεια κι είναι κάτι που θα μιλάς για όλη σου τη ζωή. Πριν πείσεις τον εαυτό σου πως όλα είναι μίζερα γύρω σου, μήπως να πας σε εκείνο το χωριό κάπου στην Ισπανία που πάντα ονειρευόσουν να επισκεφτείς κι όλο το αμελούσες; Όλες αυτές οι κινήσεις που μοιάζουν μικρές, μπορεί να σε γεμίσουν με χαρά. Όπως η βόλτα με το ταίρι σου αργά το βράδυ σε ένα πεζόδρομο, οι «χαλαρές» συνάξεις με φίλους σπίτι που μπορεί να καταλήξουν σε ξέφρενα γλέντια μέχρι το πρωί, η αγορά εκείνου του ρούχου που ποτέ δεν έπαιρνες γιατί θεωρούσες ότι δεν είναι για σένα.
Και κυρίως:
– Κλάψε με την στενοχώρια του φίλου σου και γέλα με τη χαρά του.
– Να εκτίθεσαι, αλλιώς τι νόημα έχει η ζωή;
– Μην ασχολείσαι με τη γνώμη των άλλων.
– Να ζηλεύεις και να μη φθονείς.
– Να ξυπνάς κάθε πρωί και να πίνεις τον αγαπημένο σου καφέ.
– Να κυνηγάς τη δουλειά των ονείρων σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα.
– Να βλέπεις περισσότερο τους φίλους σου.
– Να πιέζεις τον εαυτό σου να γυμναστεί, όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις.
– Να ακολουθείς ότι χαζομάρα σε κάνει χαρούμενο.
– Σταμάτα να βολεύεσαι στα «θα πάω» και τα «ενδιαφέρομαι» του Facebook χωρίς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά. Να διαβάζεις περισσότερο και να αγχώνεσαι λιγότερο.
– Να κάνεις εκπλήξεις στον σύντροφό σου και να παίρνεις δώρα σε ανθρώπους αγαπημένους χωρίς να υπάρχει λόγος.
– Κοιμήσου όσο θέλεις και ζήσε την υπόλοιπη σου μέρα ποιοτικά.
– Να λες «σ’ αγαπάω» σε αυτούς που το νιώθεις κάθε μέρα. Είναι δωρεάν κι όχι δεν το κάνει ξεχωριστό αν το λες μια στο τόσο. Να το λες όποτε σου βγαίνει.

Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, φίλε μου. Αγάπα πολύ και γέλα ανεξέλεγκτα.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale