ΖΕΟΛΙΘΟΣ. ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

0

Tο μεγάλο μυστικό της αποτοξίνωσης αναγνωρίστηκε το 1756 από το Σουηδό μεταλλειολόγο Άξελ Φρίντρικ Κρόνστεντ, ο οποίος παρατήρησε την κύρια ικανότητά του. Αυτό το αργιλοπυριτικό μέταλλο με τη μικροπορώδη δομή του μπορεί να προσροφά ουσίες οργανικές, κατιόντα, βαρέα μέταλλα, ελεύθερες ρίζες και άλλα.

Εκείνο που οδήγησε στην ανακάλυψή του ήταν το ότι παρήγε μεγάλες ποσότητες ατμού κατά το βρασμό του. Επομένως, είναι μία Πέτρα (λίθος) που Βράζει (ζέω) και ονομάστηκε έτσι από το μεταλλειολόγο λόγω της χαλαρής αυτής δέσμευσης των στοιχείων και της εύκολης απελευθέρωσής τους.

Σήμερα, ο ζεόλιθος υποστηρίζεται με πάνω από 200 επίσημες μελέτες, που αποδεικνύουν τη χρησιμότητά του ως συστατικό με θετική και φυσιολογική επίδραση (Waiora, Supporting, 2009).

O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει αναγνωρίσει το Ζεόλιθο ως προϊόν «Γενικώς Ασφαλές».

Tα ίχνη του εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε έξι µε οκτώ ώρες, χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καµία γεύση ή οσµή και πρέπει να λαµβάνεται µε άδειο στοµάχι. Η σημαντικότερη λειτουργία του είναι αυτή της αποτοξίνωσης. Πρώτα απ’ όλα εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες λειτουργώντας ως αντιοξειδωτικό.

Ακόμη, βοηθά στην αποβολή των βαρέων μετάλλων, τύπου αλουμινίου, υδραργύρου και άλλων, δίχως να απομακρύνει υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, αποβάλλει τα ραδιενεργά μέταλλα, τύπου στρόντιου αλλά και τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα και γενικά τις τοξίνες. Μπορεί να παγιδεύει τα αλλεργιογόνα μειώνοντας έτσι τις αλλεργίες και τα διάφορα συμπτώματα.

Μια ακόμη λειτουργία του είναι πως αποτελεί ένα ισχυρό αντιικό προϊόν, προφυλάσσοντας από τις λοιμώξεις. Επίσης, δημιουργεί ένα άριστο επίπεδο pH (7,35-7,45) για υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Οι δίαιτες, και συγκεκριμένα αυτές του γρήγορου αδυνατίσματος, μπορούν να προκαλέσουν τοξίνωση από τις λιπόφιλες τοξίνες τύπου διοξίνες που είναι αποθηκευμένες στο λίπος και απελευθερώνονται με αργό σταθερό ρυθμό.

“Από τα 67 είδη ζεολίθου που απαντούνται στην φύση, τα 9 είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, ενώ μόνο ένα είδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γεωργία και την κτηνοτροφία, όπως και για τη διάσπαση λυματολάσπης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Αναφορικά δε με την χρήση από τον άνθρωπο το κόστος ενός ιδιαίτερα εξευγενισμένου ζεόλιθου, κατάλληλο προς χρήση από αυτόν, αγγίζει τις εκατοντάδες ευρώ ανά κιλό, αλλά δεσμεύει τη φαρμακευτική αγωγή ενός ασθενούς ατόμου!

Καλό θα είναι λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στα όσα ακούγονται στο διαδίκτυο για τον ζεόλιθο, που μπορεί, αν είναι σε ιδιαίτερα καθαρή μορφή, να έχει θετικά αποτελέσματα στις προαναφερόμενες χρήσεις, αν όχι όμως μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες”……καθηγητής Ορυκτολογίας-Κοιτασματολογίας του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale