Home Uncategorized ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ 2020

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟ 2020

Ο λόγος για τον οποίο τα γυμναστήρια έχουν τις περισσότερες εγγραφές τους τον Ιανουάριο, είναι επειδή οι άνθρωποι πραγματικά θέλουν να αλλάξουν, αλλά γιατί τότε σταματούν να πηγαίνουν μετά από ένα μήνα;

Στόχοι του νέου έτους είναι αυτοί που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας στην αρχή του νέου έτους. Συνήθως έχουν να κάνουν με την φυσική σας κατάσταση, την εξοικονόμηση χρημάτων, εκπαίδευση κ.λπ.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν, στις αρχές του έτους να θέτουν στόχους αλλά δεν καταλήγουν στην τήρηση τους. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 52% όσων θέτουν στόχους την Πρωτοχρονιά ήταν βέβαιοι ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ μόνο το 12% πέτυχε.

Οι άνθρωποι επιζητούν τους στόχους. Το μυαλό θέλει να ευθυγραμμίσει τον εξωτερικό με τον εσωτερικό μας κόσμο. Αν εμείς συνειδητά, παρά παθητικά, αναζητούμε κάτι, τότε θα το βρούμε. Είναι ο νόμος της έλξης. Εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν είναι στη δέσμευση.

Και γιατί?

Θα πρέπει να έχετε ένα πολύ σημαντικό στόχο που θέλετε να πετύχετε, δεν έχει σημασία τι. Μπορείτε να ορίσετε δύο άλλους στόχους για τους οποίους θα δουλέψετε. Απλά θυμηθείτε να αποφασίσετε ποιος είναι ο κύριος στόχος σας.Διότι αν προσπαθήσετε να επιτύχετε περισσότερα από τρία πράγματα ταυτόχρονα, θα αποτύχετε. Θα χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας και ότι είναι πιο σημαντικό. Θα αρχίσετε να παραμελείτε έναν από τους στόχους σας, και τότε θα αισθανθείτε ένοχοι. Σύντομα θα αρχίσετε να χάνετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Έτσι παραμείνετε με ένα κύριο στόχο και δύο δευτερεύοντες.

Να είστε ρεαλιστές

Ο σίγουρος τρόπος για να μην πετύχετε ποτέ το στόχο σας είναι να τον κάνετε ανέφικτο. Για παράδειγμα, το να αποφασίσετε να μην ξανά φάτε ΠΟΤΕ το αγαπημένο σας φαγητό δεν θα δουλέψει. Αντί αυτού, προσπαθήστε να θέσετε ένα στόχο που να είναι εφικτός, όπως η αποφυγή του αγαπημένου σας φαγητού όσο πιο συχνά μπορείτε.

θέστε τον όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα

Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να θέτουν μεγάλους ασαφείς στόχους όπως, «να είναι πιο υγιείς.» Αντί να πείτε, «θέλω να γυμνάζομαι περισσότερο», καθορίστε συγκεκριμένα τι αποτέλεσμα θέλετε να επιτύχετε αν αυτό είναι ένα ορισμένο βάρος ή ένα ποσοστό σωματικό λίπους που θέλετε να φτάσετε.

Βρείτε αρκετούς λόγους

Οι λόγοι για να κάνετε κάτι θα σας δώσουν το κίνητρο, την ώθηση για να επιτευχθεί ότι έχετε θέσει ως στόχο. Βρείτε αρκετά ισχυρούς λόγους για τους οποίους θέλετε να επιτύχετε το στόχο σας και οι πιθανότητες είναι ότι θα τον πετύχετε. Αναρωτηθείτε «Γιατί θέλετε να επιτύχετε το στόχο σας;» και γράψτε όλες τις απαντήσεις που έρχονται στο μυαλό σας.

Γράψτε κάτω τους στόχους σας

Ετοιμάστε σχέδιο δράσης

Προτού ξεκινήσετε, θα πρέπει να γράψετε όλες τις πιθανές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε τους στόχους σας. Εάν ορίσετε έναν μεγάλο στόχο χωρίς ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η απογοήτευση και ο θυμός. Αλλά με τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση μικρών βημάτων κάθε φορά, θα παραμείνετε σε τροχιά, εστιασμένοι και θετικοί.

Αφιερώστε χρόνο

Αν θέλετε πραγματικά να χάσετε βάρος, μπορείτε να αφιερώσετε τρεις με τέσσερεις ώρες κάθε βδομάδα και να θέσετε μια μέρα κάθε μήνα για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Δεσμεύσετε ώρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας για το γυμναστήριο.

Κάντε το πρώτο βήμα

Ξεκινήστε κάνοντας κάτι μικρό, όπως στο να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάστασή σας συγκριτικά με το επιθυμητό αποτέλεσμα σας. Μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα, όπως η επίσκεψη σε κάποια γυμναστήρια για να μάθετε για τα σχέδια συνδρομής και τις τιμές ή να επισκεφθείτε έναν διαιτολόγο για να σας πει σε ποιο βαθμό βρίσκεται η φυσική σας κατάσταση και το ποσοστό λίπους στο σώμα σας.

Σπάστε το στόχο σε μικρότερα μέρη

Ο στόχος να χάσει κάποιος 30 κιλά ακούγεται και φαίνεται τεράστιος και έτσι πρέπει να το σπάσετε σε μικρότερα μέρη. Σε ένα χρόνο χρειάζεται να χάνετε 2,5 κιλά ανά μήνα. Κάθε μήνα, να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να κάνετε προσαρμογές στη διατροφή και την άσκηση.

Γιορτάστε τις μαγικές στιγμές

Κατά τη διαδικασία προς την επίτευξη των στόχων σας, κάθε φορά που φθάνετε πιο κοντά στο στόχο σας, γιορτάστε το, κάνοντας κάτι που σας αρέσει. Οι ειδικοί λένε ότι χρειάζονται περίπου 21 ημέρες μια νέα δραστηριότητα να γίνει συνήθεια και έξι μήνες για να γίνει μέρος της προσωπικότητάς σας.

Χρησιμοποιήστε βοήθεια από ειδικούς

Έχοντας έναν καθοδηγητή που θα παρακολουθεί την πρόοδό σας και θα σας παρέχει την κατάλληλη στήριξη είναι πάντα μια καλή ιδέα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλο και μπορείτε πάντα να ανταποδώσει βοηθώντας τον σε έναν από τους δικούς του στόχους. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από ένα προσωπικό γυμναστή.

Μετρήστε την πρόοδό σας

Αν θέλετε πραγματικά να τηρήσετε τους στόχους σας, τότε θέτοντας τους μια φορά τον χρόνο δεν πρόκειται να δουλέψει: είναι ζωτικής σημασίας να κάνετε έλεγχο κάθε τόσο και να αναρωτηθείτε: Πώς πάω; Έκανα πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή, όπως θα ήθελα; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω το σχέδιό δράσης μου ως προς το στόχο; Είναι αυτός ένας στόχος που πραγματικά θέλω ακόμη να τον πετύχω;

Αν οι στόχοι της προηγούμενης χρονιάς δεν έχουν επιτευχθεί, δεν είστε μόνοι σας. Τώρα μια νέα χρονιά προσφέρει άλλη μια ευκαιρία για να πετύχετε τους στόχους σας, και αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους νέους σας στόχους. Αισθάνεστε τώρα πιο έτοιμοι για να θέσετε τους νέους σας 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here