ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ 3000 ΧΡΟΝΙΑ

0

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί, πώς μπορεί να είναι ο κόσμος μετά από 100, 200, 300 ή από 1000 χρόνια; Mπορεί βέβαια οι μέχρι τώρα προβλέψεις να είναι καθ’ όλα υποθετικές, καθώς με τα άλματα της τεχνολογίας, το αύριο φαντάζει αβέβαιο, όμως δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες, που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τον πως θα είναι ο κόσμος έπειτα από το πέρας 1000 ετών.

Το αύριο της γης
Μετά από την οικολογική καταστροφή, που έχουμε επιφέρει στη γη, με την τρύπα του όζοντος συνεχώς να διευρύνεται και την υπερθέρμανσή του πλανήτη να αυξάνει ανησυχητικά, πώς θα είναι άραγε η ζωή στη Γη το 3000 μ.Χ.; Θα έχει εξαφανίσει η στάθμη της θάλασσας κάθε σπιθαμή γης; Και η κλιματική αλλαγή, θα έχει μετατρέψει τον πλανήτη σε ένα αφιλόξενο μέρος;

Ο υπερπληθυσμός της γης
Σημαντικό ζήτημα αποτελεί και ο υπερπληθυσμός της ανθρωπότητας και το πώς θα σεβαστούμε τα αποθέματα τροφής, καυσίμων και φυσικών πόρων.  Σε χίλια χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της ανθρωπότητας αναμένεται να αγγίξει τα 14 δισεκατομμύρια ψυχές. Παρά το γεγονός ότι τέτοιες προβλέψεις είναι σχεδόν απίθανο να είναι ακριβείς, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού παραμένει και πολλοί ψάχνουν βιώσιμες λύσεις στο θέμα.

Οι πεσιμιστές εδώ προφητεύουν τα χειρότερα, κάνοντας αρκετούς να θεωρούν πως δεν θα επιβιώσει ο ανθρώπινος παράγοντας για άλλα χίλια χρόνια. Οι πιο αισιόδοξοι διαβλέπουν ότι ο άνθρωπος θα έχει ολοένα και μικρότερη εξάρτηση από τις φυσικές πηγές του πλανήτη μας, καθώς θα κατασκευάζει το φαγητό του στο εργαστήριο

Επαφή με άλλα είδη και άλλους πολιτισμούς
Όπως όλα δείχνουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, που θα ζήσουν οι μελλοντικές γενιές. Όσο δηλαδή η ραγδαία επιστημονική πρόοδος θα μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε μακρύτερα στο Διάστημα, η επαφή με άλλους πλανήτες και εξωγήινα όντα είναι μια πιθανότητα, που φαντάζει όλο και πιο κοντά.

Θα μετοικήσουν οι άνθρωποι σε άλλους πλανήτες
Ίσως η μόλυνση του περιβάλλοντος ή μια ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν νέους πλανήτες για να κατοικήσουν. Άλλωστε τα διαστημικά ταξίδια στο μέλλον πρόκειται να γίνονται όλο και πιο προσιτά στο ευρύ κοινό, που αναζητά μία νέα γη μακριά από τον πλανήτη μας.

Οι έξυπνες μηχανές στην υπηρεσία του ανθρώπου
Συχνά γίνεται λόγος για την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ένας νέος “άνθρωπος” δημιουργείται αυτή τη στιγμή στα εργαστήρια, ο οποίος θα σκέφτεται, θα νιώθει και θα συμπεριφέρεται όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Με λίγα λόγια στο μέλλον θα μοιραστούμε τον πλανήτη μας με έξυπνα ρομπότ και ανθρωποειδή, που θα μας ξεπερνούν σε επίπεδο νοημοσύνης.

Θα νικήσουμε τον θάνατο
Δεν είναι λίγες οι επιστήμες που προσπαθούν, εδώ και δεκαετίες, να ανακαλύψουν το ελιξίριο της νεότητας. Κάποια στιγμή το πιο πιθανό είναι να τα καταφέρουν και να νικήσουν επιτέλους τον θάνατο, κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν για πάντα. Το μέλλον θα δει τον άνθρωπο να φτάνει σε ηλικίες Μαθουσάλα.

Τρεις είναι οι πιθανότερες εκδοχές, σύμφωνα με καθηγητή ανθρωπολογίας, για την εξέλιξη του ανθρώπου και το πώς θα είναι αυτός το έτος 5.000…

Ο Dr Matthew Skinner επιχειρεί να προβλέψει το πώς θα μοιάζει ο άνθρωπος σε μια εκδοχή επιβίωσης κάτω από το νερό, σε έναν άλλο πλανήτη ή σε μια νέα εποχή παγετώνων.

Το βίντεο θα σας καθηλώσει…

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale