ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ

0

Στη φύση μπορούμε να συναντήσουμε εκπληκτικά φαινόμενα που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν και να μας προκαλούν θαυμασμό. Σε κάθε γωνιά του κόσμου μπορεί να υπάρχει κάτι απίστευτο, που κάνει ακόμη και τους πιο σκεπτικούς να πιστεύουν σε θαύματα.

Τέτοια εκπληκτικά μέρη, που είναι γεμάτα μυστήριο και προκαλούν θαυμασμό και περιέργεια, όπως…

Οι Λόφοι Βαρύτητας στην Ινδία
Εάν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στους πρόποδες του λόφου και το βάλετε στη νεκρά, θα αρχίσει να κινείται πάνω στο λόφο. Θεωρείται πως υπάρχει κάποια αόρατη δύναμη που τραβά το αυτοκίνητο προς τα πάνω. Δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γι ‘αυτό το φαινόμενο, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από ένα λόφο βαρύτητας.

Ντολμέν τάφος, Ροκνία, Κορέα, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Σκανδιναβία, Ρωσία
Τεράστιες αρχαίες πέτρινες πλάκες που σχηματίζουν ένα είδος «τραπεζιού», βρίσκονται σε πολύ διαφορετικά μέρη του πλανήτη μας. Οι αρχαιολόγοι τα θεωρούν τάφους των αρχαίων ιερέων. Τα Ντολμέν αλλάζουν τους ρυθμούς στα ρολόγια και κάνουν άλλες συσκευές να συμπεριφέρονται παράξενα.

Καταρράκτες αιώνιας φλόγας, ΗΠΑ
Ένας ασυνήθιστος καταρράκτης δημιουργήθηκε από την ίδια τη φύση. Το φαινόμενο εξηγείται από μικρές ρωγμές που εκπέμπουν φυσικό αέριο. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει και πρέπει να ανάψει πάλι. Υπάρχει ακόμη και μια πεποίθηση ότι όποιος ανάβει τη φλόγα, θα είναι ευλογημένος με τύχη.

Κάστρο Φραγκοκάστελλου, Ελλάδα
Η Κρήτη είναι γνωστή για το μοναδικό καταγεγραμμένο χρονικό αντικατοπτρισμό στον κόσμο. Κάθε χρόνο κοντά στα τέλη του Μαΐου, εμφανίζονται σκιές ένοπλων ιππέων ή πολεμιστών, να πηγαίνουν από το Μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπου προς το κάστρο του Φραγκοκάστελλου. Το φαινόμενο παρατηρείται νωρίς το πρωί, όταν η θάλασσα είναι ήσυχη και η υγρασία έντονη. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά και προκαλεί θαυμασμό. Οι γερμανικές δυνάμεις που κατέλαβαν τα εδάφη, σχεδόν τρελάθηκαν από φόβο και άρχισαν να πυροβολούν προς τα εκεί. Το οπτικό φαινόμενο είναι γνωστό ως Δροσουλίτες.

Τσεχικές Κατακόμβες, Δημοκρατία της Τσεχίας
Οι μύθοι λένε για τους ήχους ενός οργάνου από τις τσεχικές κατακόμβες. Το 1996, οι επιστήμονες τους κατέγραψαν. Το υπόγειο πέρασμα έχει βάθος 9,15 μέτρων, αλλά δεν υπάρχει κανένας χώρος που να μπορεί να χωρέσει ένα μουσικό όργανο. Οι μάρτυρες εξετάστηκαν επίσης από ψυχολόγους για να εξαλείψουν τη θεωρία της μαζικής ψευδαίσθησης. Η κύρια αίσθηση ήταν «ο λαμπερός διάδρομος», αν και δείγματα έδειξαν πως δεν υπήρξε φώσφορος σε αυτόν. Με την πρώτη ματιά, ο διάδρομος είναι αρκετά συνηθισμένος, αλλά σύντομα αρχίζει να εκπέμπει μια κοκκινωπή-πορτοκαλί λάμψη.

Το πέτρινο δάσος, Κίνα
Είναι ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της χώρας αυτής. Το πέτρινο δάσος εμφανίστηκε πριν από περισσότερα από 200 εκατομμύρια χρόνια. Πριν από αυτό υπήρχε η θάλασσα, όπου παχιά στρώματα ασβεστόλιθου σχημάτιζαν τεράστιες κατασκευές. Οι τεκτονικές κινήσεις δημιούργησαν την επιφάνεια των λίθων. Στο υπόγειο τμήμα του δάσους, το σπήλαιο Κιφένγκ είναι ένας χώρος θαυμασμού: από τον Αύγουστο μέχρι το Νοέμβριο, κάθε 30 λεπτά, ένας υπόγειος ποταμός σχηματίζει μια δίνη που διαρκεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια διαλύεται γρήγορα.

Ο ποταμός των πέντε χρωμάτων, Κολομβία
Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ο ποταμός αυτός μοιάζει συνηθισμένος, αλλά το καλοκαίρι μετατρέπεται σε πολύχρωμη ταπετσαρία. Μοναδικά ζιζάνια διακοσμούν το ποτάμι με κόκκινο, ροζ, μπλε, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Σύμφωνα με τους μύθους, κάτω από τον καταρράκτη βρίσκεται ο θησαυρός της La Mojana (η μητέρα του νερού).

Ματωμένοι καταρράκτες, Ανταρκτική
Αυτός ο κατακόρυφος καταρράκτης δεν παγώνει, ακόμη και στους -10° Κελσίου. Ο παγετώνας θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο ψυχρούς με ρέον νερό. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απέδειξε ότι η λίμνη του αίματος κατοικείται από μικρόβια που προκαλούν αυτό το απίστευτο φυσικό φαινόμενο.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale