Home ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα του συστήματος στο οποίο βρισκόμαστε πρωταγωνιστές αρκεί να δούμε τι ρόλο παίζουν δυο αθώες αγελάδες μέσα σε αυτό.

Στον…

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει την μία ένα και την παραδίδει σε κάποιον άλλο.

ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σας δίνει γάλα.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σας προσλαμβάνει να τις φροντίσετε και σας πουλάει το γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σε πυροβολεί.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Πουλάτε μια και αγοράζετε έναν ταύρο.

ΦΕΟΥΔΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Ο άρχοντας σας παίρνει λίγο γάλα.

ΑΓΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σε έναν αχυρώνα με τις αγελάδες όλων των άλλων. Πρέπει να φροντίσετε όλες τις αγελάδες. Η κυβέρνηση σας δίνει το γάλα όσο χρειάζεστε.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σε έναν αχυρώνα με τις αγελάδες όλων των άλλων. Φροντίζονται από πρώην αγρότες κοτόπουλου. Πρέπει να φροντίσετε τα κοτόπουλα που πήρε η κυβέρνηση από τους αγρότες κοτόπουλων. Η κυβέρνηση σας προσφέρει τόσο γάλα όσο και τόσα αυγά όπως οι κανονισμοί λένε ότι θα πρέπει να χρειαστείτε.

ΑΓΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Οι γείτονες σας βοηθούν να τις φροντίσετε και όλοι μοιράζεστε το γάλα.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Πρέπει να τις φροντίσετε, αλλά η κυβέρνηση παίρνει όλο το γάλα.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σε πυροβολεί για προδωσία.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση σας επιβάλλει πρόστιμα για τη διατήρηση δύο μη επιτρεπόμενων ζώων σε ένα χώρο.

ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σας προετοιμάζει για παρακάτω.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΙΜΟΥ
Έχετε δύο αγελάδες. Οι γείτονές σας αποφασίζουν ποιος παίρνει το γάλα.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Οι γείτονές σας επιλέγουν κάποιον για να σας πει ποιος θα παίρνει το γάλα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η κυβέρνηση υπόσχεται να σας δώσει δύο αγελάδες, αν το ψηφίσετε. Μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος κηρύσσεται αντιμέτωπος με την υπόθεση κερδοσκοπίας σε αγελάδες. Ο τύπος κάνει την υπόθεση “Cowgate”.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Τροφοδοτείτε τους εγκεφάλους τους με νόσο και τρελαίνουν. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Στην αρχή η κυβέρνηση ρυθμίζει τι μπορείτε να τις ταΐσετε και πότε μπορείτε να τις γαλεύετε. Στη συνέχεια, σας πληρώνει για να μην τα γαλεύετε. Μετά από αυτό παίρνει και τις δύο, βγάζει μία, γαλεύει την άλλη και ρίχνει το γάλα κάτω από την αποχέτευση. Στη συνέχεια, σας απαιτεί να συμπληρώσετε τα έντυπα για τις αγελάδες που λείπουν.

ΑΝΑΡΧΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Είτε πουλάτε το γάλα σε μια δίκαιη τιμή είτε οι γείτονες σας σκοτώνουν και παίρνουν τις αγελάδες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Έχετε δύο αγελάδες. Πουλάτε τρείς από αυτές στην εταιρεία σας που είναι εισαγμένη στο χρηματιστήριο, χρησιμοποιώντας πιστωτικές επιστολές που ανοίγει ο γαμπρός σας στην τράπεζα και στη συνέχεια εκτελείτε μια ανταλλαγή χρέους / μετοχικού κεφαλαίου με τη συνολική γενική προσφορά, ώστε να πάρετε πίσω και τις τέσσερις αγελάδες, αφαιρώντας για τη διατήρηση πέντε αγελάδων. Τα δικαιώματα γάλακτος έξι αγελάδων μεταφέρονται μέσω ενός διαμεσολαβητή από τον Παναμά σε εταιρεία Νήσων Κέιμαν που τελεί υπό την ηγεσία του πλειοψηφικού μετόχου, ο οποίος πωλεί τα δικαιώματα και των επτά αγελάδων πίσω στην εισαγμένη εταιρεία. Η ετήσια έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στην κατοχή της οκτώ αγελάδες, με την επιλογή ακόμη μίας. Εν τω μεταξύ, σκοτώνετε τις δύο αγελάδες επειδή το Feng Shui είναι κακό.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση σας απαγορεύει να τις αρπάξετε ή να τις σκοτώσετε.

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Παντρεύονται και υιοθετούν μοσχαρίσιο μοσχάρι.

ΤΟΤΑΛΛΙΑΡΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και αρνείται ότι υπήρχαν ποτέ. Το γάλα απαγορεύεται.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο καμηλοπάρδαλες αντί αγελάδες. Η κυβέρνηση σας απαιτεί να πάρετε μαθήματα αρμονίας.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Δίνετε το γάλα στους γκάνγκστερ, έτσι ώστε να μην ρωτήσει κανείς σε ποιον δώσατε το γάλα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες που κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα για να τις φροντίσουν, γιατί όλοι αγοράζουν γάλα που εισάγεται από κάποια φτηνή ανατολικοευρωπαϊκή χώρα και δεν θα ζητούσαν ποτέ την αξία που θα ζητούσατε εσείς για το αγελαδινό γάλα σας. Γι ‘αυτό ζητάτε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιδοτήσετε τις αγελάδες σας και σας χορηγούνται αρκετές επιδοτήσεις. Στη συνέχεια, πουλάτε το γάλα σας στην προηγούμενη αυξημένη τιμή σε κάποιον φιλο – κυβερνητικό διανομέα, ο οποίος στη συνέχεια μαγιερεύει την αξία του με βάση την αγορά σε τιμές Ανατολικής Ευρώπης για να καταστήσει την Ευρώπη ανταγωνιστική. Ξοδεύετε τα χρήματα που πήρατε ως επιδότηση σε δύο νέες αγελάδες και στη συνέχεια προχωρήστε σε μια διαδήλωση στις Βρυξέλλες και διαμαρτύρεστε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική αγροκτημάτων θα σας οδηγήσει ρίξει στην ανεργεία.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Έχετε δύο αγελάδες. Πουλάτε το γάλα (αραιωμένο με λίγο νερό) σε υψηλή τιμή στους γείτονες ή σε οποιονδήποτε στην υπαίθρια αγορά. Εάν κάποιος ζητήσει απόδειξη, χρεώνετε την τιμή διπλάσια, οπότε κανείς δεν θα ζητήσει τιμολόγιο. Για τις ενδιαφερόμενες οικογένειες με μικρά μωρά ισχυρίζεστε ότι το γάλα είναι «βιολογικό», αν και συλλέγετε το χόρτο για σίτιση στην πλευρά του αυτοκινητόδρομου και κρατάτε το γάλα σε πλαστικά βαρέλια που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως ως δοχεία επικίνδυνων χημικών ουσιών. Αργότερα, ο γείτονάς σας ή κάποιος από την πόλη θα κλέψει τις αγελάδες και θα αγοράσει το κρέας τους για υψηλή τιμή και αν ζητήσετε μια απόδειξη, θα χρεωθείτε για μια τιμή δύο φορές υψηλότερη.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Έχετε δύο αγελάδες. Σύντομα θα πρέπει να σκοτώσετε μια από τις δύο, γιατί στις Κάτω Χώρες υπάρχει υπερπαραγωγή του γάλακτος και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το απαιτούν. Όταν το κάνετε αυτό, τότε συνειδητοποιείτε ότι δεν ήταν απαραίτητο, και δυστυχώς  το σύστημα ήταν πολύ αργό για να σας μεταφέρει τα καινούργια νέα όπου θα σας έλεγαν τελικά μην σκοτώσετε την αγελάδα. Από το άγχος, παίρνετε ένα έλκος στο στομάχι σας, ώστε να πάτε σε γιατρό. Ο γιατρός αντιλαμβάνεται ότι αυτό το έλκος είναι σοβαρό, οπότε χρειάζεστε επείγουσα θεραπεία. Συνεπώς, σύντομα θα καλέσετε το τοπικό νοσοκομείο. Η ημερομηνία της κλήσης είναι για 3 μήνες αργότερα, επειδή υπάρχει μια ουρά με πιο επείγουσες περιπτώσεις. Τότε το έλκος σας γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, επειδή θυμάστε ότι το 40% του εισοδήματός σας λαμβάνεται για κοινωνικό φόρο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here