ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

0

Έχετε βιώσει ποτέ το να αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά το ίδιο πρόβλημα; Επειδή ο νόμος της έλξης κυβερνά την ζωή μας, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας είναι αυτά που δημιουργούν την πραγματικότητα μας, συμπεριλαμβανομένου και των προβλημάτων μας!

Μερικές φορές εστιάζουμε αρνητικά τόσο έντονα που προσελκύουμε το ίδιο πρόβλημα επανειλημμένα. Γιατί λοιπόν εστιάζουμε αρνητικά έτσι; Παρακάτω υπάρχουν τρεις συνήθειες που κάνουν τα προβλήματα να επαναλαμβάνονται μέσω της αρνητικής εστίασης. Αν διαπιστώσετε ότι βιώνετε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά, ελέγξτε αν έχετε κάποιες από αυτές τις τρεις συμπεριφορές:

Μιλάτε ή παραπονιέστε για το πρόβλημα
Για πολλούς, αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο προσελκύουμε τα προβλήματα επανειλημμένα. Οι περισσότεροι από εμάς, μιλάμε πολύ και τείνουμε να λέμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Το να παραπονιόμαστε για ένα πρόβλημα, μια κακή σχέση ή ένα αγενές αφεντικό μπορεί να γίνει εθιστικό, και αυτό προσελκύει πολύ περισσότερο αυτές τις αρνητικές συνθήκες. Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να σταματήσετε να παραπονιέστε. Στην αρχή, το να μην το κάνετε μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο να περιορίσετε τις αρνητικές συζητήσεις.

Μιλάτε εμμονικά για το πρόβλημα
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην κοινωνία πιστεύουν ότι το να ανησυχούν είναι κρίσιμο για την επιβίωση τους, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όταν ανησυχούμε για τα προβλήματα μας, δημιουργούμε την μεγαλύτερη ορμή τους και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τις λύσεις που χρειαζόμαστε. Οι σκέψεις μας κινούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό και έρχονται χωρίς μεγάλη προσπάθεια, οπότε ο «έλεγχος της σκέψης» μπορεί να είναι λίγο δύσκολος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα και αν μπορείτε να αλλάξετε πολλές από τις εσκεμμένες σκέψεις σας, θα εξακολουθείτε να έχετε κάποιες ανεπιθύμητες ακούσιες σκέψεις κάπου-κάπου και αυτό είναι εντάξει. Μερικές αρνητικές σκέψεις δεν θα καταστρέψουν την ζωή σας, γι αυτό να είστε επιεικής με τον εαυτό σας, ειδικά στην αρχή.

Όταν έχουμε εμμονή με ένα πρόβλημα μπορούμε σκόπιμα να αποσπάσουμε την προσοχή μας και αυτό μπορεί να έχει μια βαθύτερη επίδραση στην κατάσταση που επικρατεί. Την επόμενη φορά που θα είστε αγχωμένοι ή που θα ανησυχείτε για ένα πρόβλημα, απλώς πείτε στον εαυτό σας την φράση «Μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα αργότερα, αλλά τώρα θα εστιάσω σε κάτι πιο θετικό». Τότε, βρείτε μια δραστηριότητα για να κάνετε κάτι που φέρνει λίγο περισσότερη χαρά στην ζωή σας. Όταν αυτή η θετική απόσπαση γίνεται αυτόματη απάντηση στις εμμονικές αρνητικές σκέψεις, θα δείτε μια μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της πραγματικότητας σας.

Πράττετε από φόβο
Οι πράξεις μας έχουν την δυνατότητα να επηρεάζουν τις δονήσεις και τις πεποιθήσεις μας. Όχι μόνο είναι αντανακλάσεις της δόνησης μας και του πως νιώθουμε εσωτερικά, έχουν επίσης την δύναμη να αλλάξουν τα δύο παραπάνω. Για παράδειγμα, ίσως έχετε ακούσει ότι όταν δεν νιώθετε καλά μπορείτε απλώς να χαμογελάσετε για να ανεβάσετε λίγο την διάθεση σας. Ακόμα και αν το χαμόγελο δεν είναι αληθινό, η απλή πράξη αυτή, καθρεφτίζεται μέσα σας με συναισθηματική ενίσχυση. Αυτό λειτουργεί επειδή η διάθεση μας και οι πράξεις μας δουλεύουν παράλληλα. Η αλλαγή της διάθεσης θα αλλάξει την συμπεριφορά μας και η αλλαγή της συμπεριφοράς επίσης θα αλλάξει την διάθεση μας. Επομένως, αλλάζοντας την συμπεριφορά μας όσον αφορά ένα πρόβλημα, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αισθανόμαστε για αυτό και στην συνέχεια, το πρόβλημα εκδηλώνεται διαφορετικά στην πραγματικότητα μας.

Γι αυτόν τον λόγο, οι πράξεις που επιλέγουμε έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις καταστάσεις που προσελκύουμε. Όταν παλεύουμε με το ίδιο ζήτημα επανειλημμένα μπορούμε συνήθως να βρούμε κάποιες συμπεριφορές που δηλώνουν τον φόβο για το πρόβλημα. Μειώνοντας ή εξαλείφοντας αυτές τις συμπεριφορές του φόβου, μπορούμε να αλλάξουμε συνειδητά τις πεποιθήσεις και τις δονήσεις μας σχετικά με το θέμα. Για παράδειγμα, αν αγωνίζεστε να μείνετε υγιείς, πιθανώς φοβάστε ότι θα αρρωστήσετε. Ίσως πλένετε εμμονικά τα χέρια σας, παίρνετε υπερβολικά πολλές βιταμίνες και αποφεύγετε όλους τους ανθρώπους της ζωής σας. Με την σειρά της, αυτή η αρνητική εστίαση λόγω του φόβου προσελκύει τις ασθένειες πιο κοντά σας (ειρωνεία). Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Επειδή στέλνετε ένα μήνυμα στο σύμπαν που φωνάζει «Φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω!» Όταν πράττουμε με βάση τον φόβο για να αποφύγουμε την αρρώστια, ολόκληρο το σύμπαν ξέρει ότι σκεφτόμαστε πως θα αρρωστήσουμε.

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale