ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΜΑΣΤΕ

0

Χασμουριόμαστε και ασυναίσθητα… βάζουμε το χέρι μπροστά από το στόμα μας!! Αλλά γιατί το κάνουμε αυτό; Η πρώτη και ευκολότερη απάντηση είναι η ευγένεια!

Αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό και όταν είμαστε απολύτως μόνοι μας; Είναι αρκετή η ευγένεια ώστε να μετατρέψει μια κίνηση σε μηχανική; Σε ενστικτώδης θα μπορούσαμε να πούμε;

Αυτή η συνήθεια έχει τις ρίζες της στα μεσαιωνικά χρόνια, τότε που οι επιστήμονες είχαν λαμπρή μόρφωση και γνώση για οτιδήποτε υπήρχε και γινόταν στον κόσμο!! Αστειεύομαι φυσικά!!

Λοιπόν, εκείνη την εποχή – όπως και σήμερα άλλωστε – πιστεύανε πως το σώμα μας κατοικείται από την ψυχή. Ότι ζει μέσα στο κορμί μας δηλαδή και του δίνει πνοή και κίνηση.
Η διαφορά με το σήμερα, είναι πως πιστεύανε ότι θα μπορούσε να φύγει από το σώμα μας, ακριβώς όπως μπήκε! Και ποια καλύτερη έξοδος από το… στόμα μας;;

Όταν χασμουριόμαστε το στόμα μας μένει για κάποια ώρα ανοικτό, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το κλείσουμε. Και για του λόγου το αληθές… προσπαθήστε να το κλείσετε κατά την ώρα του χασμουρητού!!

Έτσι, πιστεύανε τότε πως ήταν η τέλεια ευκαιρία να ”την σκάσει” η ψυχή μας από το σώμα μας!! Και τι πιο απλό ώστε να την εμποδίσουν να… ξεφύγει;;

Να βάλουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα μας!

Έτσι πιστεύανε ότι την εμπόδιζαν και δεν μπορούσε να διαφύγει!!

Τώρα που ξέρετε, μπορείτε να αναπολήσετε το παρόν άρθρο τη στιγμή που θα βάζετε το χέρι σας μπροστά από το στόμα σας ενώ χασμουριέστε και να.. ευχαριστήσετε τον μεσαίωνα που… δεν θα χάσετε την ψυχή σας!!

Σήμερα όμως, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο ακριβώς, το κάνουμε απο ευγένια όπως προαναφέραμε, για να είμαστε πιο πολιτισμένοι.

Αν έχουμε υιοθετήσει αυτή την συνήθεια, δηλαδή όταν χασμουριόμαστε να βάζουμε το χέρι μπροστά από το στόμα μας, το κάνουμε πλέον μηχανικά και ενστικτωδώς.

Όπως δηλαδή κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα, για τα οποία δεν σκεφτόμαστε πως να τα κάνουμε και τι βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε!

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale