ΓΙΑΤΙ ΑΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

0

Τι συμβαίνει από Ιούνιο  μέχρι Σεπτέμβριο που κάνει κάποιους να σκέφτονται πως είναι μια καλή ιδέα να κοιτάξουν ή μάλλον να ¨αγγίξουν¨  λίγο παραπάνω!!!

Τι έχει τέλος πάντων αυτό το καλοκαίρι και μας…. σπρώχνει στην απιστία; Είναι ο ήλιος, είναι η θάλασσα, λίγο το κρασί…… ή το αγόρι της άλλης;;    

Πραγματικά δεν είμαι βέβαιη για την απάντηση, ωστόσο μπορώ να κάνω μερικές υποθέσεις.

Λιγότερη Ένδυση Οι γυναίκες και οι άνδρες φορούν λιγότερα ρούχα το καλοκαίρι εκθέτοντας έτσι περισσότερο το σώμα τους, δημιουργώντας την επιθυμία  στους ίδιους και στους άλλους για φλερτ.

 Λιγότερες Ευθύνες Το καλοκαίρι υπάρχει μια αίσθηση ελευθερίας. Άδεια από την δουλειά, διακοπές από τις σπουδές, άνεση για ξενύχτια κτλπ, και ως εκ τούτου θα αισθάνονται λιγότερο συνδεδεμένοι με την υποχρέωση και τη ρουτίνα.

Ο καιρός – θάλασσα Η ζέστη και ο ήλιος μας κάνει πιο ευτυχισμένους και σε συνδυασμό με την μυρωδιά της θάλασσας, τον ήχο του κύματος το φεγγάρι σε προδιαθέτει σε κάτι ρομαντικό και ερωτικό, με μια πολύ αισθησιακή αύρα και φαντασιώσεις… ε! δεν θέλει και πολύ.

Αλκοόλ Είναι εύκολο να ποιούμε 2,3,4 ποτηράκια παραπάνω και οι γνωστές αναστολές να θυμίζουν μια παλιά γνώριμη  σκέψη.

Το καλοκαίρι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι ηθικοί κοινωνικοί κανόνες και  οι αναστολές και έτσι γίνεσαι επιρρεπείς στην ελεύθερη σεξουαλική ζωή και κατά συνέπεια στην απιστία.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της  Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ)  η απιστία έχει πάψει προ πολλού να  αποτελεί ανδρικό προνόμιο, αφού πλέον γυναίκες και άνδρες απιστούν  σε μεγάλο ποσοστό, με τις γυναίκες να έχουν το προβάδισμα.  Η ΕΜΑΣ πραγματοποίησε έρευνα , σύμφωνα με την οποία, τα ζευγάρια απιστούν, αλλά και χωρίζουν πολύ ευκολότερα από ότι τον χειμώνα .Η έρευνα είχε τίτλο «Καλοκαίρι, σχέση, σεξ απιστία», απάντησαν 1800 άτομα και παραδέχθηκαν με λίγα λόγια,  ότι το καλοκαίρι οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι.

Στην ερώτηση «Ποιοι λόγοι οδηγούν τα ζευγάρια στις καλοκαιρινές απιστίες»  το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι για όλα φταίνε οι πειρασμοί, που είναι περισσότεροι από τον χειμώνα, το 28% δήλωσε ότι έχει λιγότερη ανοχή στις δεσμεύσεις, ενώ το 14%  παραδέχθηκε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για εναλλαγή συντρόφων παρά για μόνιμη σχέση. Το 69% των ερωτηθέντων,  στην ερώτηση «ποια εποχή απιστείς πιο εύκολα», απάντησε το καλοκαίρι, ενώ το 52% παραδέχθηκε,  ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει απατήσει κατ’ εξακολούθηση το μόνιμο σύντροφο του! 

Επίσης, η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου,  διεκδικεί πρωτιά,  εκτός από τις απιστίες και στους χωρισμούς. Το 54% των ερωτηθέντων, απάντησε θετικά στην ερώτηση : «Αν έχετε χωρίσει ποτέ το καλοκαίρι».

Όσον αφορά την ψυχολογική εξήγηση της καλοκαιρινής απιστίας εκφράζετε από  την ανάγκη  για περιπέτεια και φυγή από την καθημερινότητα, δηλαδή την ανάγκη να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και τα όρια τους.

Αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο σπίτι και στην καθημερινότητα, τα οποία αφήνουν ανεκπλήρωτα κενά, το καλοκαίρι δίνει  την ευκαιρία να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Η απιστία το καλοκαίρι έχει ημερομηνία λήξης. Οι παραλίες θα κλείσουν, ο καιρός θα αλλάξει, όλοι επιστρέφουν στις βάσεις τους, και αυτό είναι όλο…. Η σεζόν θα τελειώσει και μαζί και αυτή η σχέση.

Πάντως για να συμβούν όλα αυτά που περιγράφω σίγουρα η σχέση σου δεν είναι καλή ή ίσως κακή, γιατί όπως λέει ο λαός «άμα είσαι καλά δεν κοιτάς αλλού..»

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale