Home Uncategorized ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΕΖΗΛΑΝΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ “AVATAR 2”, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΕΖΗΛΑΝΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ “AVATAR 2”, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ

Ο Τζέιμς Κάμερον και οι 55 εργαζόμενοι για την ταινία έχουν λάβει άδεια να εισέλθουν στη χώρα, εξοργίζοντας όσους βρίσκονται υπό περιορισμό λόγω του κορωνοϊού. Η παραγωγή του Avatar 2 έχει λάβει ειδική άδεια για να εισέλθει στη Νέα Ζηλανδία και να ξεκινήσει τα γυρίσματα της δημοφιλούς ταινίας, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά για όλους τους ξένους υπηκόους, λόγω του κορωνοϊού.

Στις 16 Μαρτίου, η πρωθυπουργός της χώρας έκλεισε τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας ως μέτρο προφύλαξης στην εξάπλωση του Covid-19. Το αυστηρό lockdown φαίνεται να έχει λειτουργήσει, με λιγότερες από 1.500 κρούσματα κορωνοϊού και 22 θανάτους. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν πλέον μια χαλάρωση στα μέτρα προστασίας επιστρέφοντας σιγά σιγά στην κανονική τους ζωή. Επιστρέφουν στις δουλειές τους και τα σχολεία ανοίγουν.

Το σοβαρό πρόβλημα της χώρας ωστόσο είναι το πλήγμα που έχει δεχτεί ο τουρισμός, αλλά και η βιομηχανία. Πολλές οικογένειες και ζευγάρια έχουν χωριστεί για μήνες από τα μέτρα. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επίσης αγωνιστεί να φέρουν τους εργαζόμενους πίσω. Έτσι, η είδηση ότι ο σκηνοθέτης του Avatar Τζέιμς Κάμερον και 55 ακόμα άτομα έφτασαν στη χώρα με ιδιωτικό αεροπλάνο το Σαββατοκύριακο προκάλεσε αντιδράσεις.

Πολλοί επιχειρηματίες ιδίως εκείνοι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, που είναι επίσης ένας πυλώνας της οικονομίας της Νέας Ζηλανδίας εξοργίστηκαν καθώς δεν μπόρεσαν να φέρουν πολύτιμους υπαλλήλους τους πίσω για να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

Ο Tom Hargreaves, ένας αγρότης, δήλωσε ότι απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι εργαζόμενοι στην ταινία θα περάσουν τα σύνορα, ενώ ένας υπάλληλός στο αγρόκτημά του από την Ουρουγουάη δεν επιτρέπεται να περάσει. Η απουσία του, εξηγεί, σήμαινε ότι οι συνάδελφοί του πρέπει να εργάζονται υπερωρίες για να καλύψουν τον φόρτο εργασίας.

Ο υπάλληλος του Hargreaves εργάστηκε στη Νέα Ζηλανδία για τέσσερα χρόνια και επέστρεψε στην Ουρουγουάη με άδεια, όταν τα σύνορα έκλεισαν λόγω του ιού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετανάστευσης και Επενδύσεων της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η εξαίρεση για τους συντελεστές της ταινίας ήταν μια έκπληξη και είχε διπλό χαρακτήρα.

Ο Jon Landau, παραγωγός και συνεργάτης του Κάμερον, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram από το διεθνές αεροδρόμιο του Ουέλλινγκτον, με τους δύο άνδρες να φορούν μάσκες και προστατευτικά προσώπου.

«Έφτασα στη Νέα Ζηλανδία. Οι 14 μέρες καραντίνας ξεκινούν τώρα» έγραψε ο Landau. Όλα είναι έτοιμα για την ταινία και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στη Νέα Ζηλανδία την επόμενη εβδομάδα» είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του.

Πενήντα έξι άτομα από το Λος Άντζελες έλαβαν τελικά άδεια να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία από τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης, Phil Twyford, ο οποίος τους ενέταξε στην κατηγορία «βασικός εργαζόμενος». Προς το παρόν βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες στο QT Hotel στο κέντρο του Ουέλλινγκτον.

Τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν κλειστά και η δημόσια υγεία παραμένει η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στη λήψη αποφάσεων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here