ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ!!!

0

Ο άνθρωπος που δεν έχει όνειρα και που δεν κάνει κάτι για να κυνηγήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του, ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καρδιά, δεν έχει καμία ελπίδα στην ζωή του, είναι δειλός, είναι ποταπός, είναι ένα ανθρωπάκι……Δεν είναι Άνθρωπος !

Πώς είναι δυνατόν να είναι Άνθρωπος, κάποιος ο οποίος δεν έχει αληθινή καρδιά, δεν έχει ψυχή, δεν έχει όνειρα, δεν έχει όραμα, δεν έχει αγώνα για το ανέλπιστο, δεν έχει τέχνη απόδρασης από τα δεδομένα;

Είναι κάτι πολύ λιγότερο από Άνθρωπος…!

Οι περισσότεροι άνθρωποι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζουν σε καταστάσεις απόγνωσης!

Ζουν σε συνθήκες απελπισίας! Απελπισία και Απόγνωση.

Τρόμος αληθινός, συμβιβασμός, παράδοση άνευ όρων! Απογοητευμένοι, τρομοκρατημένοι, δειλοί, φοβισμένοι για την ζωή τους λες και ζούν, τυρρανισμένοι ή τυρρανικοί, αφοπλισμένοι και προσγειωμένοι, με κομμένα τα φτερά, τα οποία κόβουν από μόνοι τους, μόλις οι συνθήκες τους ψαλιδίσουν μερικά πούπουλα!

Από τον τρόμο τους και από την απογοήτευσή τους και από την ανεδαφική τεράστια δειλία τους!

Συμβαίνει παντού γύρω το βλέπουμε κάθε μέρα, το βλέπουμε ακόμη και στους πιό άξιους και θαυμαστούς ανθρώπους, σε μεγάλες καρδιές,, μεγάλα ταλέντα, πανέμορφους ανθρώπους, αξιότιμους, ξεχωριστούς, αλλά και σε όλους τους άλλους, με άλλους τρόπους, εκτός από εκείνους που είναι πλέον τελείως Ζόμπι και δεν μπορείς πια να σκεφτείς τίποτε γι αυτούς, διότι οι σκέψεις δεν τους αγγίζουν πιά, είναι μία άγνωστη διαδικασία…όπως και τα συναισθήματα…!

Οι καλοί άνθρωποι αγωνίζονται πάντα για τιμή και αξιοπρέπεια, για αρετή, για καλές ευκαιρίες, για αληθινή αγάπη, για περισσότερη γνώση, για περισσότερη έμπνευση, για υπέρβαση των καταστάσεων.

Και αμέσως απογοητεύονται στον αγώνα τους αυτόν, στην πρώτη κακοτυχία, μόλις πέσει η πρώτη “πιστολιά” και τρέχουν αμέσως να συμβιαβασθούν, όπως τους το ζητούν ως τιμωρία, ότι πρέπει να κάνουν κάποιους άθλους και ένα σωρό υπερβάσεις…για να συμβιβασθούν!

Και δεν το κάνουν για να κυνηγήσουν το όνειρό τους, αλλά κάνουν υπερβάσεις για να συμβιβασθούν!!!!

Τελικά αγωνίζονται για να τους αποδεχθούν οι άλλοι – και η κοινωνία – στον συμβιβασμό τους, ότι τον κάνουν καλά, ότι συμβιβάζονται καλά!

Αν είναι δυνατόν! Τί χαμένος αγώνας! Τί χαμένο κουράγιο!

Διεξάγουν αγώνα για να συμβιβασθούν, με απώλειες και μεγάλες θλίψεις και θυσίες, ενάντια σε όλους και ενάντια στον εαυτό τους, ενάντια στην καρδιά και στην ψυχή τους.

Και δεν τον διεξάγουν για να κάνουν αυτό που αληθινά θέλουν, αυτό που θέλει η καρδιά τους, ενάντια στις ποταπές αντιξοότητες, αλλά τον διεξάγουν οι ίδιοι εναντίον της καρδιάς τους, εναντίον του εαυτού τους!!!!

Share.

About Author

Leave A Reply

 Cheap Jerseys Wholesale